20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Derinin genç tasarımcılarına İDMİB’den ödül

İstanbul Deri ve Deri Mamülleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) ve Deri Tanıtım Grubu (DTG) önderliğinde genç deri tasarımcılarına yönelik düzenlenen ‘2014 DETAY Deri Ürünleri Tasarım Yarışması’ sonuçlandı.

18 Aralık 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Derinin genç tasarımcılarına İDMİB’den ödül

‘Deri konfeksiyon’, ‘Ayakkabı’ ve ‘Saraciye’ olarak 3 kategoride gerçekleştirilen yarışmanın finali ve defilesi Four Seasons Hotel Bosphorus’da yapıldı. Dereceye giren genç tasarımcıların ödülleri Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, İDMİB Başkanı Mustafa Şenocak tarafından verildi.

İhracat 4.5 milyar doları buldu

Sektöre yeni tasarım yıldızlarının kazandırıldığı yarışmada bu yıl ‘Deri Konfeksiyon Kategorisi’nde Selviye Durmuş, ‘Ayakkabı Kategorisi’nde Sedat Özer ‘Saraciye Kategorisi’nde Yiğit İldeş birinci oldu. Törende konuşan Şenocak kalitenin detayda saklı olduğunu bu nedenle yarışmanın adının ‘DETAY’ konulduğunu hatırlatarak, deri sektörünün 400 bin kişilik istihdam yarattığını ifade etti. Şenocak “2 milyar dolarlık da bir ihracat hacmine sahibiz. Bunun yanında, kayıt zorunluluğu olmayan bavul ticareti ile toplamda yaklaşık 4.5 milyar dolarlık bir ihracat hacmine ulaşıldığını tahmin ediyoruz” dedi.