26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sanal dünyadan saldırılara hazırlanın

SYMANTEC teknolojik gelişmelerle birlikte giderek artan tehditlerin durumunu inceledi ve gelecek yıla dair tahminlerini paylaştı.

23 Ocak 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Sanal dünyadan saldırılara hazırlanın

Symantec uzmanları ekonominin itici gücü olan KOBİ’lere yapılan saldırıların bu yıl da azalmayacağını öngörüyor. Symantec’e göre bu yıl yeni teknolojilerden faydalananlar iş alanında büyük avantajlar yakalayacak. Bu doğrultuda Symantec uzmanları KOBİ’lerin dikkate alması gereken önemli ipuçlarını şu şekilde sıralıyor:

Korumanızı artırın

Neyi koruyacağınızı bilin: Bilgilerinizin saklandığı alanlardaki korumanızı artırın. Parola ayarlarınızı güçlendirin: İçinde harf, sayı ve sembol olan 8 karakterli parolaların kullanımı verilerinizi güvenlik altına almanıza yardımcı olur. Felaket hazırlıklarınızı bugünden yapın: Önemli dosyalarınızı arşivlemek için uygun güvenlik ve yedekleme sistemlerini kullanın ve güvenlik testleri yapın. Gizli bilgiler için şifreleme çözümleri kullanın. Doğru güvenlik çözümünü tercih edin. Çalışanlarınızı internet güvenliği ve en son tehditler hakkında bilgilendirin.