26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sergen’in atı değil, sistem önemli

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, örgütlü toplumun önemine dikkat çekerek, eski futbolcu Sergen Yalçın’dan örnek verdi. Işık “Beşiktaş sistemini Sergen üzerine kuruyordu. O hafta Sergen’in atı kaybettiyse Beşiktaş dağılıyordu. Avrupalı ise önce sistemi kuruyor” dedi.

23 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Sergen’in atı değil, sistem önemli

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Frankfurt’ta katıldığı Türk-Alman İnovasyon Zirvesi’nde örgütlü toplumun önemini, Beşiktaş’ın sistemini Sergen’in üzerine kurması ile açıklayarak, “Eğer o hafta Sergen’in atı kaybettiyse, Beşiktaş darmadağın oluyordu” dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Almanya’nın Frankfurt şehrinde düzenlenen Türk-Alman İnovasyon Zirvesi’ne katıldı. Zirvede ilginç bir benzetme yapan Işık sunları söyledi:”Avrupalı ne yapıyor? Önce sistemi kuruyor. Bu sisteme en iyi uyan oyuncu kim? Sergen’se Sergen’i alıyor. Fatih Tekke’yse onu alıyor, Arda Turan’sa onu alıyor. Böyle bir anlayış var. Türkiye’nin ‘ben’i ‘biz’in arkasında bırakmak zorunluluğu var. Örgütlenmeyi neden başaramıyoruz? Herkes, ‘Ben olayım’ diyor. ‘Hep benim olmama gerek yok. Bir başkası olsun; ben destek olayım’ dediğimiz anda örgütlü hale geleceğiz” dedi. içten yanmalı fırsatı kaçtı Türkiye’de yerli otomobille ilgili ciddi bir çalışma yürütüldüğünü dile getiren Bakan Işık, “İçten yanmalı motor teknolojisiyle ilgili olarak rekabet etme şansımız olduğunu düşünmüyoruz. Bu alanda üretim adetleri o kadar arttı ki, yetişmemiz mümkün değil“ dedi.

TÜRKİYE'NİN AVANTAJLARI BÜYÜK

Türkiye’nin elektrikli otomobilde pek çok avantajı olduğunu kaydeden Fikri Işık, “Elektrikli arabada, birincisi Türkiye’nin üretemediği motora gerek yok, küçük bir jeneratör motoru yetiyor. İkincisi, diferansiyele ve şanzımana gerek yok; bu ikisi tamamen dijital. Diğer tüm aksamlar da zaten Türkiye’de üretiliyor. Bu model ile şehir içinde ayda 50-60 liraya akünüzü şarj ederek yolculuk yapabilirsiniz. Şehirler arası yolculuklarda da en tasarruflu içten yanmalı motora sahip otomobilin yarı maliyetine gidebilirsiniz. Bu otomobil Türkiye’de tutar. 2020 diye hedefledik. 2020’den önce bir Türk otomobil markası yollarda olacak” dedi.