24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

TAV havaalanı inşaatında dünya birincisi oldu

TAV İnşaat, 1 milyar 245 milyon dolar ciroyla havalimanı projeleri yapan şirketler arasında dünyanın en büyüğü oldu. Şirketin bugüne kadar üstlendiği projelerin bedeli 16.2 milyar doları aştı.

20 Aralık 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
TAV havaalanı inşaatında dünya birincisi oldu

İnşaat sektörünün saygın yayınlarından Engineering News Record (ENR) üstlendikleri projelere göre 2014’te her sektörde dünyanın en büyük inşaat şirketlerini açıkladı. Ortadoğu ve Körfez Bölgesi’nde üstlendiği havalimanı projeleriyle öne çıkan TAV İnşaat, ‘Havalimanı İnşaatı’ kategorisinde ilk sırada yer aldı. TAV Grup CEO’su Sani Şener “TAV İnşaat havalimanı tasarımı, yapımı ve finansmanı gibi zorlu ve karmaşık bir alanda uzmanlaştı ve hızla büyüyerek sektörün lider markaları arasına girdi. Son üç yılda Abu Dabi Midfield Terminali, Medine Havalimanı, Cidde Havalimanı Saudi Airlines Hangarları, Riyad Havalimanı gibi projeleri üstlenerek Körfez Bölgesi’nde önemli bir başarı ivmesi yakaladık. Geçtiğimiz yıllarda zirveyi zorladığımız ENR listesinde ilk sıraya yükselmekten ve ülkemizi bu şekilde temsil etmekten dolayı gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

TAV İnşaat’ın tamamladığı projeler arasındaysa Türkiye’de Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes ve Gazipaşa Alanya havalimanları; Tunus’ta Enfidha, Mısır’da Kahire Terminal 3, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Emirates Hangarları; Katar’da Hamad Havalimanı Yolcu Terminal Kompleksi, Makedonya’da Üsküp ve Ohrid, Gürcistan’da Tiflis ve Batum havalimanları bulunuyor. TAV İnşaat, gerçekleştirdiği yüksek katlı projeleriyle de tanınıyor.