20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Ülker’den dev sendikasyon anlaşması

United Biscuits’i satın alarak dikkatleri üzerine çeken Yıldız Holding yeni bir başarıya imza attı. Gruba bağlı Ülker, 550 milyon dolarla son 10 yılın en büyük sendikasyon kredisini aldı.

29 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ülker’den dev sendikasyon anlaşması

İngiliz bisküvi devi United Biscuits’i 3.3 milyar dolara satın alarak Cumhuriyet tarihinin en büyük dış alımına imza atan Ülker’in çatı kuruluşu Yıldız Holding şimdi de Türkiye’nin en başarılı şirket sendikasyonuna imza attı. United Biscuits’in tamamını kredi ile ödeyen ve satın alma için ayrılan 1.6 milyar dolarlık bütçeyi kasasında bırakan Ülker, aldığı sendikasyon kredisini şirket bünyesinde farklı yatırımlarda kullanacağını açıkladı.

26 yabancı bankanın katılımıyla 300 milyon dolar için çıkılan sendikasyona, 3.5 katı (1 milyar dolar üzeri) talep alan Ülker, teklif edilen kredinin 550 milyon dolarlık kısmını kullanacak. Sendikasyona gösterilen ilgi, son 10 yılda banka dışı Türk şirketleri arasında kullanılan en geniş katılımlı kredi sözleşmesi olarak kayda geçti. Ülker CFO’su Bora Yalınay sendikasyonla ilgili olarak “Yurt dışı bankalarla ilişkilerimizi canlı tutmak ve güçlendirmek için çıktığımız sendikasyonda beklenenin çok üzerinde bir ilgi gördük. Çok geniş katılımlı bir sendikasyon oldu” dedi. 

Toplam 26 yabancı bankanın katıldığı bu işlemin, son yıllarda bir Türk şirketi için gerçekleşen en geniş katılımlı işlem olduğuna işaret eden Yalınay, “Türkiye tarihinde ilk defa banka dışı bir sendikasyon işlemine Çin ve Tayvan bankaları ile üç Japon bankası da katıldı. Yüksek talep yabancı bankaların Ülker’e olan güvenini ve Ülker’in uluslararası alanda kredibilitesinin ne kadar kuvvetli olduğunu gösteriyor” diye konuştu.