19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Ziraat Bankası’ndan KOBİ’lere 100 milyon Euro’luk yeni kaynak

ZİRAAT Bankası, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası (AKKB) ile 50 milyon Euro’luk kısmı Ziraat Leasing aracılığıyla kullandırılmak üzere, KOBİ’lerin finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla, 2 yılı geri ödemesiz 7 yıl vadeli 100 milyon Euro tutarında bir kredi anlaşması imzaladı.

20 Aralık 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ziraat Bankası’ndan KOBİ’lere 100 milyon Euro’luk yeni kaynak

Ziraat Bankası Hazine Yönetimi ve Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bilgehan Kuru “Ziraat Bankası uzun vadeli ve uygun maliyetli finansman sağlayarak kaynak çeşitliliğini ve müşterilerine sunduğu imkanları artırma stratejisi doğrultusunda adım atmaya devam ediyor. 7 yıl vadeli olarak sağladığımız 100 milyon Euro’luk bu kaynak, 50 milyon Euro’luk kısmı Ziraat Leasing aracılığıyla olmak üzere KOBİ’lerin uygun maliyet ve vadeli finansmana erişimini kolaylaştıracak. AKKB ile yaptığımız bu ilk anlaşma yoluyla sağlanan işbirliğini farklı alanlara da taşıyarak geliştirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Kırsal bölgelere destek

Projenin hedefinin mikro, küçük ve orta ölçekli işletmelerin istihdam yaratma ve mevcut istihdamlarını koruma yetilerini artırarak pozitif sosyal etki yaratmak olduğunu belirten Kuru, proje tutarının en az yüzde 15’inin Kalkınmada Öncelikli Yörelerde kullandırılacağını ve bu yönüyle kırsal bölgelerdeki KOBİ yatırımlarına da destek sağlanacağını ifade etti.

50 bin Euro’ya kadar işletme kredisi

Kuru, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası’ndan sağlanan kaynağın yarısının Ziraat Leasing tarafından KOBİ’lere leasing işlemleri yoluyla aktarılacak olmasının ise leasing sektörüne önemli bir destek sağlayacağını da ifade etti. Proje kapsamında 250’den az çalışanı bulunan, yıllık cirosu 50 milyon Euro’dan, bilanço büyüklüğü 43 milyon Euro’dan az mikro, orta ve büyük ölçekteki işletmelere finansman sağlanacağını belirten Kuru, kredinin bu işletmelerin yatırım projelerini finanse etmek amacıyla kullandırılacağını ve kredi başına 50.000 Euro’ya kadar işletme kredisi de verilebileceğini ifade etti.