24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Benim Dünyam’da karanlığa yer yok

Başrollerini Uğur Yücel ile Beren Saat’in paylaştığı ‘Benim Dünyam’ adlı filmin çekimleri Büyükada’da sona erdi. Film, kör, sağır ve dilsiz bir kızın ilginç hikayesini anlatıyor.

MAGAZİN SERVİSİ2 Eylül 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Benim Dünyam’da karanlığa yer yok

YAPIMCILIĞINI TMC’nin üstlendiği ‘Benim Dünyam’ filminin çekimleri tamamlandı. Başrollerini Uğur Yücel ve Beren Saat’in paylaştığı filmin çekimleri, Büyükada’da sona erdi. Film, 1950’li yılların Büyükadası’nda, iki yaşındayken geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle hem kör hem sağır olan, bu nedenle hiçbir kavramı bilmeyen, çevresiyle tamamen uyumsuz bir çocuk olan Ela (Beren Saat) ile Ela’yı iyileştirebilmeye hayatını adayan Mahir Hoca’nın (Uğur Yücel) hikâyesini beyazperdeye taşıyor. Ela ve Mahir Hoca’nın sıra dışı, umut, azim ve fedakârlık hikayesi ‘Benim Dünyam’, kadrosuyla da dikkat çekiyor.

Tüm engeller kalkıyor

Filmde Ela’nın annesini Ayça Bingöl, babasını Turgay Kantürk, kardeşini ise Hazar Ergüçlü canlandırıyor. Filmin uyarlama senaryosunu Uğraş Güneş ve Can Yücel yazdı. Filmin tanıtım metinlerinde ise şu ifadeler dikkat çekiyor... 8 yaşına kadar hayatla ilgili hiçbir şey bilmeden yaşayan Ela ile aynı durumdaki ablasını trajik bir biçimde yitirdikten sonra hayatını engellilere adayan Mahir Hoca’nın yollarının kesişmesiyle siyahtan beyaza giden bu yolculuğunda sadece bir kelimeye yer yoktur: İmkansız... ‘Benim Dünyam’ sadece karanlığı görebilenlere, karanlığın anlamını baştan yazdıranların hikayesidir.