26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cem Yılmaz 'hey onbeşli'yi seyirciyi ağlatmak için söyledi, seyirci coştu

Çanakkale şehitlerinin anlatıldığı programda, Cem Yılmaz 'hey onbeşli' türküsünün oyun havası olmadığını ısrarla vurgulamasına rağmen, türkü esnasında seyircinin coşması ekran başındakileri şaşırttı.

stargazete.com-özel25 Aralık 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:

TV8'de dün akşam Acun Ilıcalı'nın yönetiminde yayınlanan "Son Umut (The Water Diviner) Özel" programında inanılmaz anlar yaşandı. 

"HEY ONBEŞLİ OYUN HAVASI DEĞİL"

Son Umut filminin oyuncularından Russel Crowe, Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan ve Olga Kurylenko katıldığı programda Cem Yılmaz, filmde de yer alan "hey onbeşli"yi söylemeye kalkınca olanlar oldu. 

Türkünün aslında bir ağıt olduğunu, ancak toplumumuzda bu türküye oyun havası muamelesi yapıldığını, türkü çalarken el çırpıldığını hatırlatan Cem Yılmaz, gayet ciddi bir üslupla bu konuda hassasiyet gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

NEŞET ERTAŞ'IN SÖZÜ: BU TÜRKÜYE ALKIŞ ÇALMAYIN

Yılmaz Erdoğan ise, Neşet Ertaş'ın da türküyle ilgili hassasiyetini şu anıyla ifade etti: "Bir konserinde Neşet Ertaş usta, türküyü yarıda kesip seyirciyi uyarmıştı. Buna alkış çalmayın, bu oyun havası diğeel demişti".

SEYİRCİ HASSASİYETİ UNUTTU, ALKIŞLA RİTİM TUTTU

Ancak bu sözlerin ardından Cem Yılmaz "hey onbeşli" türküsünü canlı yayında seslendirmeye başlayınca stüdyodaki seyirci türküye kendini kaptırdı ve alkışla ritim tutmaya başladı. 

Yılmaz, gördüğü manzara karşısında hiçbir tepki vermedi, stüdyodaki seyirciyi rencide etmeden ince bir şekilde konuyu geçiştirmeyi tercih etti. 

İŞTE O İLGİNÇ ANLAR: 

*