19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Dizi oyuncusundan Ankara'ya övgü

“Deniz Yıldızı” dizisinin sevilen oyuncusu Başak Akbay, son yıllarda sanatsal faaliyetlerin Ankara’da daha fazla önem kazandığını, sektörde yeni bir akım başlatan 'Ankara dizilerinin' bunun kanıtı olduğunu bildirdi.

iha23 Nisan 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Dizi oyuncusundan Ankara'ya övgü
Armada AVM’de dizayn edilen yaşam alanında “Başak Akbay’la 1 gün“ etkinliğinde hayranlarıyla bir araya gelen ünlü oyuncu, BRN’nin konforlu yatakları ve Ofis Tekin Exclusive’in ergonomik tasarımlarının yanı sıra Ankaralılar'ın büyük ilgisinin de ağır çalışma ortamının yorgunluğunu üzerinden atmasını sağladığını söyledi.
Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nı kazanmasıyla Ankara serüveninin başladığını ve mezun olma arifesinde "Deniz Yıldızı" dizisinin başladığını belirten Başak Akbay, “Denizi olan bir şehirde yaşadığım için kafamda Ankara ile ilgili soru işaretleri vardı. Ancak geldikten sonra Ankara’yı çok sevdim ve ne kadar rahat bir şehir olduğunu gördüm” dedi.
Ünlü sanatçı, son yıllarda sanatsal faaliyetlerin Ankara’da daha fazla önem kazandığını, özellikle Ankara dizilerinin yeni bir akım başlattığını ifade ederek, Ankara’nın dizi ve sinema projelerinde yapımcıların yeni gözdesi olduğunu kaydetti.
Başak Akbay, “Dizi ve sinema denilince akıllara hep İstanbul gelirdi. Ancak son yıllarda Ankara’da çekilen dizi ve sinema filmleri sayesinde Ankara sanatın da başkenti olduğunu kanıtladı” dedi.
Ankara’da yetişen oyuncuların tiyatro idealleriyle yola çıktığını dile getiren Akbay, yeni nesil genç oyuncuların maddiyatı ön planda tuttuklarını dile getirdi. Akbay, şöyle devam etti:
“Ankara’dan çıkan oyuncuların ruhu, bakışı, herşeyiyle farklı oluyor. Belki de sektöre yeni giren oyuncular parayı ön planda tuttukları için oyunculuklarını çok fazla geliştiremiyorlar. Ankara kökenli oyuncular ise genellikle tiyatro idealleriyle yola çıktıkları için oyunculuklarını da besleyerek bu yolda yürüyorlar.”