19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Kırım Bolu’ya taşınacak

Kırımlı ünlü yazar Cengiz Dağcı’nın 2. Dünya Savaşı sırasında Kırım Tatarları’nın çektiği acıları anlattığı romanı ‘Korkunç Yıllar’ beyaz perdeye aktarılıyor. Filmin başrollerini ise Murat Yıldırım ile Selma Ergeç paylaşıyor.

Nil Özer9 Ocak 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kırım Bolu’ya taşınacak

KORKUNÇ YILLAR FİLMİ İÇİN AFYON VE BOLU’DA SET KURULUYOR

KIRIM Türklerinin hafızası olarak anılan Cengiz Dağcı’nın ‘Korkunç Yıllar’ isimli romanından uyarlanan ‘Kırımlı Korkunç Yıllar’ filminin basın toplantısı dün Hilton Otel’de yapıldı. Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’nın ev sahipliğinde gerçekleşen basın toplantısına başrol oyuncuları Selma Ergeç ve Murat Yıldırım ile filmin diğer oyuncuları Bülent Alkış, Burç Kümbetlioğlu ve Gülçin Santırcıoğlu da katıldı.

Afyon ve Bolu Aladağlar’da özel platolar kurulacak filmin çekimleri 24 Ocak’ta Afyonkarahisar’da başlayacak. Gazeteci-yazar Avni Özgürel’in projelendirdiği filmin senaryosunu Atilla Ünsal ve Nil Ünsal kaleme aldı. Filmin yönetmeni ise ‘Türk Pasaportu’ adlı uluslararası ödüllü belgeseli de çeken Burak Arlıel.

Filmin yapımcılığını üstlenen, 1992 senesinden bugüne kadar çeşitli belgesel ve sinema filmlerine imza atan TFT Prodüksiyon, film için Bolu Aladağlar’da yapımı aylar süren özel platolar inşa ettirdi. Gerçeğine yakın tasarlanan Nazi kampları için yoğun bir çalışma süreci yaşandı. Filme emek verecek isimler Korkunç Yıllar’ı ve rollerini şöyle anlattı...

- Murat Yıldırım: Sadık isminde Kırımlı bir teğmeni canlandırıyorum. İlk önce Rus askeri olarak savaşıyor. Almanlarla beraber Nazi kampında onunla beraber iki tane Kırımlı ve Rus askerlerin de olduğu bir kampa gidiyor. Bu Nazi kampında da hem kendi vatanını hem kendi dostlarını korumak onları oradan kurtarmak için mücadele veren bir subay.

- Selma Ergeç: Çok önemli bir proje. İkinci Dünya Savaşı’nın anlatıldığı bir projede olmak çok önemli. Maria karakterini canlandırıyorum. Alman Polonya asıllı bir kız. Sınırda yaşayan ailesi 2. Dünya Savaşının başında Naziler tarafından öldürülmüş bir kız. Hayatta yalnız kalmış ve güçlenmiş ve direnişçilerin arasına katılmış yolu da Sadık’la kesişen bir karakter. Çok özel bir rol benim için. Çok mutluyum ki Almancamı kullanacağım.

- Burç Kümbetlioğlu: Kılıç Bey karakterini oynuyorum. Bazı insanlar vardır kendi canından daha öte canlar vardır öyle bir rol. Yiğit bir asker.

- Vali Güngör Azim Tuna: Tarihimize baktığımızda önemli şahsiyetler Kırım’dan çıkmış. Bu tarihin unutulmaması ve unutturulmaması gerekiyor. Bu film kalıcı bir sanat eseri olacaktır.

- Gülçin Santırcıoğlu: Anet adında bir karakteri canlandıracağım. Benim için enteresan tarafı Almanca oynayacak olmam. Selma (Ergeç) yardım edecek galiba. Roman uyarlamaları her zaman risklidir bunun altından kalkacağımızı düşünüyorum.

- Bülent Alkış: Mustafa karakterini canlandıracağım. Esir kampında geçecek. O yüzden zor bir işim var.

- Burak Arlıer (Yönetmen): 2. Dünya Savaşı ile ilgili bugüne kadar yapılmış filmlerden farklı ve daha güzel bir film olacak. Hikaye güzel o nedenle Hollywood filmlerinden farklı olacaktır.