8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Klarnetin ustaları Van için nefes alıp verecek

Van’da deprem nedeniyle öğrenimleri yarıda kalan küçüklere yeni yardım eli uzandı. TRT Müzik’te bu akşam yayınlanacak programda ünlü klarnet ustaları çalacak.

Magazin Servisi8 Ocak 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Klarnetin ustaları Van için nefes alıp verecek

2011 yılında yaşanan büyük depremden sonra, hayatın yavaş yavaş normale döndüğü Van için müzik dünyasından bir yardım eli daha uzandı. Özellikle geçtiğimiz yıl Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği, pop ve rock dünyasından ünlü isim ve grupların farklı konser ve gösterilerle Van halkı için kampanyalar düzenlemişti. Ünlü müzisyenler Vanlı küçükler için bir kez daha bir araya geliyor. TRT Müzik’te 22.15’te yayınlanacak ‘El Ele’ programında gönderilecek SMS’lerle elde edilecek gelir Vanlı çocukların eğitimine harcanacak.

119 müzisyen destek verdi

Programın her bölümünde farklı bir enstrümana yer veriliyor. 119 sanatçının katılımı ile gerçekleşecek konser TRT Müzik’te bölümler halinde ekranlara gelecek. Bu geceki programda klarnetin ünlü isimleri Van için nefes alıp verecek. Klarnet ustaları Hasan Yarımdünya, Türkan Kandıralı, Salih Çağlar, Şükrü Kabacı, Salim Kabacı, Kirpi Bülent, Göksun Çavdar, Hüsnü Şenlendirici, Serkan Çağrı ve Caner Malkoç Van için çalarken 7733’e boş mesaj atarak Vanlı öğrencilerin eğitimine 5 liralık yardım yapılabilecek.