26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Maral Büyüksaraç: Setten kaçmak istemiştim

Dizi ve sinema dünyasının yeni yeteneklerinden Maral Büyüksaraç, Şerif Gören'in iki yıl önce çektiği 'Ay Büyürken Uyuyamam' adlı filminde rol aldığında henüz 15 yaşındaydı. Genç oyuncu, o dönemi, 'O kadar küçüktüm ki, cesaretim kırıldı. Heyecanımı yenemedim ve setten kaçmak istedim. Fırat Tanış beni kolumdan tutup geri çevirmese belki de kendime bambaşka bir yol çizecektim' dedi.

MAGAZİN SERVİSİ17 Aralık 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Maral Büyüksaraç: Setten kaçmak istemiştim
GEÇTİĞİMİZ aylarda Muhteşem Yüzyıl dizisinde izlediğimiz genç oyuncu Maral Büyüksaraç'ı izleyenler onu gözleri, kirpik ve saçlarıyla sinemanın sultanı Türkan Şoray'ın gençliğine benzetmekten kendini alamıyor.

9 Eylül Üniversitesi Sahne Sanatları'nda eğitimini devam ettiren güzel oyuncu, "Yaşıtlarımın aksine sadelikten hoşlanırım, hayatımda planlara yer vermektense anlık yaşamayı tercih ederim" diyor...

İlk diyaloglu oyunculuğunu sergilediğinde henüz 7'sine bile olmayan oyuncu, Nejat Uygur Tiyatrosu'ndaki sahne aşkını 10 yıldır aralıksız sürdürüyor.

On yıl, bir yetişkin için bile uzun bir zaman dilimi. 7 - 17 yaş arası, çocukluğu ve eğitim sürecini de düşününce sahnede azimle 10 yıl kalabilmek kolay şey değil.
Güzel oyuncu tiyatro aşkının nasıl başladığını ise şöyle anlatıyor...

Ailem bana bu konuda büyük emek verdi. Elbette hocalarım da... Ama ben de tiyatroyu gerçekten önemsedim. "Yedi yaşında beri sahnelerdeyim" dediysem de başlangıcı pek hatırlayamıyorum.

Hep hevesli bir çocuk muydun?..

"Ben oyuncu olacağım diye tutturan çocuklardan biri değildim... Evet aslına bakarsanız ben arkeolog olmak isterdim ama oyunculuk yeteneğim de vardı. Geçtiğimiz ay kaybettiğimiz tiyatronun büyük ustası Nejat Uygur, babamın yakın dostlarındandı. Babam, beni o büyük ustamla 4 yaşındayken tanıştırmış. O an sevmişim onu ve içten içe çizmişim kendi yolumu... Beni ona çeken şey biraz da benzeşen fiziklerimizdi :) İkimiz de zayıf, koyu tenliydık ve kabarık kıvırcık kahverengi saçlarımız vardı...

O kadar mı?..

Olur mu?.. Yedi yaşındayken Yıldız Kenter ile tanıştık. Daha doğrusu Müşfik Hocayla (Kenter) tanıştım öncelikle. Provaları izlemeye gelmiş. Okumayı yeni öğrendiğim dönemdi. Bir Afife hocamız vardı tiyatroda... O bana metni okur ben de ezberlerdim. Bu durum Müşfik hocanın pek hoşuna gitmiş. Tiyatroyla ilgilenenler bilir ki Bilinir ki Müşfik Kenter ile Yıldız Kenter arasında bir fark vardır. Müşfik Hoca oyunu bir kez okur ve hemen oynar... Yıldız Hoca daha titiztir, rolüne günlerce çalışır. Sonra Müşfik Hocam projede beni izlemiş ve Yıldız Kenter'e övmüş...

İlk ciddi proje ne zaman geldi...

15 yaşındaydım. Şerif Gören'in 'Ay Büyürken Uyuyamam' adlı filminde Güllü adlı kızı oynadım. Necati Cumalı'dan uyarlanan bir filmdi. On beş yaşındaydım dediysem de daha iki yıl öncesiydi :)) "Çok rahat mıydın başarılı mıydın" diye sorarsanız, buna evet diyemeyeceğim. Ama sette Fırat (Tanış) bana çok yardımcı oldu. Bir ara "Bırakın beni gideceğim, heyecanımı yenemiyorum" desem de benimle ilgilendi.

Galiba o rolünle bir de ödül aldın...

Evet aldım ama provalarım vardı, ödülümü almaya bile gidemedim. O kadar yani!..

Kimler vardı o filmde büyüklerden?

İlk planda sayabileceklerim... Fırat Tanış, Ali Düşenkalkar, Serdar Yeğin ve Betül Şahin...

Sonra Muhteşem Yüzyıl zamanın geldi...

Evet. Zaten beni Şerif Gören'e öneren de Muhteşem Yüzyıl'ın her şeyi Meral Okay'dı. Gerçi o bana "Zamanı var, bu işler öyle hemen olmaz" derdi. Zaten çok hastaydı, onu ısrarlarımla üzmek de istemezdim. Bu yüzden dizide onun ölümünden sonra oynadım.

Peki 17 yaşında rekabetin en sert yaşandığı sektörde umduğun yerde misin?

Bence yaş değil yetenek ve icraattır önemli olan. İnsanlar neden dizide oynamıyorsun diyor.Bende onlara şunu söylüyorum,bana dizi oyuncularını say,saydıklarının yaşı ya 27 yada 35..Hiç benim yaşıtlarımda oyuncu yok mu?Var ama tanımıyorlar,neden başarılı birşey yok ortada çünkü.

Yakın gelecekte neler var proje bazında?..

İhsan Ustaoğlu 'Afife Jale'nin hayatını yazdı... Reis Çelik bir iş hazırlıyor. İkisi de olabilir, hiç olmayabilir de.

Senin kafandan geçen ne...

Fiziğine güvenen her genç kız gibi ben de Survivor'da yarışmacı olmak isterdim.