20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Meryem Uzerli: Orada kimse benimle ilgilenmiyor

Meryem Uzerli: “Ben sadece oyuncu olmak istedim, ünlü olmak değil. Neredeyse bir senedir Berlin’de yaşıyorum. Orada kimse benimle ilgilenmiyor”

2 Ekim 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Meryem Uzerli: Orada kimse benimle ilgilenmiyor
Türkiye, Meryem Uzerli’yi ‘Muhteşem Yüzyıl’daki rolüyle tanıdı ama kocaman gülümsemesiyle ve pozitif enerjisiyle sevdi. Ülkeye yeniden döneceği iddia edilen oyuncu, Elle dergisi için Berlin’de objektif karşısına geçti; özel açıklamalar yaptı...
 
Türkiye’den Berlin’e döndüğünüzde nasıl bir hayata başladınız? Bir süre, uzun bir süre kendimi dinledim. Zaten hamileydim. Evdeydim, bisiklete bindim, arkadaşlarımla buluştum. Normal şeyler yaptım.
 
Hayatınızla ilgili sorular sordunuz mu? Kendime çok sorular sormadım aslında. Evde oturdum ve düşündüm. Hay Allah, bir sürü olay üst üste geldi... Hepsini kabul ettim ve bunları kabul ettiğim için de çok düşünemedim. Sadece her gün uyandım ve kendime “Bugün sana ne iyi gelecek?” diye sordum. Yürüyüş yaptım. Arada arkadaşlarımla buluştum. Aylarca süren hamileliğim sayesinde kendimle baş başa kaldım.
 
Zaten Türkiye’ye gelmeden önce kendi kendine bir hayatınız vardı değil mi?Tabii ki vardı. Ben çok kalabalık bir ortam içinde olmadım. Tabii ki çok arkadaşım var ama...
 
Berlin’de eski hayatınıza döndünüz aslında...Aynen, eski hayatıma döndüm. Yeni bir ev buldum;         taşındım. Daha aydınlık bir ev. Hemen hemen aynı semt, aynı yerde.
 
Peki İstanbul’a gelmeden önce neler yapıyordunuz?  Televizyonda işlerim vardı, tiyatro yaptım. Filmler çektim. Arkadaşlarımla ilgilendim.
 
Peki Türkiye’ye gelip de birden bire üne kavuştuğunuzda zorlandınız mı? Yok zorlanmadım.
 
Nasıl hissettiniz?
Diziyi çekmeye başladık. Ben alışkın olduğum gibi sokağa çıktım. Her yerde yürüyüşe çıkıyordum. Önce hiç kimse bana bakmadı. Dizi yayınlandıktan sonra her gün daha fazla kişi beni tanır oldu. Sadece bunu fark ettim. Tabii ki özgürlüğüm biraz daha kısıtlandı, bunu hissettim ama zaten bu, ünlü müyüm ünlü değil miyim, meselesi beni çok ilgilendirmiyor. O yüzden fazla zorlanmadım. Ben ünlü müyüm?
 
Yeniden aşka hazırım
 
İşadamı Can Ateş’le yaşadığı ilişkinin ardından ‘Muhteşem Yüzyıl’ dizisini bırakıp Almanya’ya dönen Meryem Uzerli, yeniden aşık olmaya hazır olduğunu söylüyor.
 
ÖNCELİĞİM OYUNCULUK
 
Bazı insanlar için ünlü olmak çok önemlidir. Ünlü olmak için çabalarlar...
Bu insanlar için ünlü olmak neden önemli, onu bilmek lazım. Mesela bir gün Bebek’te bir kafede otururken, bir çocuk geldi yanıma ve oyuncu olmak istediğini söyledi. Ve benim kadar ünlü olabilmek için ne yapabileceğini öğrenmek istedi. Ben de “Oyuncu mu, ünlü mü olmak istiyorsun?” diye sordum. Cevabı “Ben ünlü olmak istiyorum” oldu. “Bunun için sana bir yol gösteremem” dedim. Çünkü ben sadece oyuncu olmak istemiştim. Ünlü olmak değil. Benim için ünlü olmak önemli değil. Neredeyse bir senedir Berlin’de yaşıyorum. Kimse benimle ilgilenmiyor. Bazen Türk bir taksiciye denk gelirsem beni tanıyor; fotoğraf çektirmek istiyor, o kadar.
 
Ve bu sizi üzüyor mu?
 Yok. Böyle bir şey beni hayatta üzmez. Çok mutluyum. Ünlü olmak gerçek hayat değil. Tabii ki işimi yaptığım için mutluyum. İnsanlar işimi beğeniyor. Beni kişilik olarak seviyorlar. Galiba bendeki enerjiyi hissediyorlar. Benim kalbimi hissediyorlar. Dizide güçlü bir karakteri oynadım. Tabii ki güzel bir duygu. Çaba sarf ettim, çalıştım. Birisi işini beğendiğinde tabii ki sen de iyi hissedersin.     Beni mutlu eden bu,     ünlü olmak değil.
 
Dün için yaşayan bir insan olmadığını söyleyebilir miyiz?Aynen.
 
Röportajın tamamı ELLE dergisinde.