23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Miranda Kerr rekorunu Antalya'da kıracak

ANTALYA'da yarın podyuma çıkacak dünyaca ünlü Avustralyalı top model Miranda Kerr, seksi iç çamaşır markası Victoria's Secret defilesinde taşıdığı 2.5 milyon dolarlık sütyenin ardından bu kez 12 ustanın 2.5 ay boyunca işlediği 3 milyon dolarlık takı setiyle podyumda yürüyecek.

DHA8 Ocak 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Miranda Kerr rekorunu Antalya'da kıracak
Türkiye'nin en büyük moda organizasyonları arasında gösterilen Dosso Dossi Fashion Show, yarın dünyaca ünlü Miranda Kerr'in de podyumda boy göstereceği defileyle başlıyor. Geçmiş yıllarda Adriana Lima, Anna Chapman gibi isimleri podyumunda ağırlayan Dosso Dossi, 17'nci kez kapılarını açmaya hazırlanırken iş tatili konseptinin özgün bir örneği olarak oluştu. 13 Ocak'a kadar devam edecek organizasyon, yılda iki kez ocak ve haziran aylarında düzenleniyor. 2005 yılında 11 firma ve 45 alıcıyla başlayan Dosso Dossi, 9 yılında Rusya ağırlıkta olmak üzere 30 ayrı ülke 200 farklı şehirden tekstil alıcılarını ağırlayacak. Dosso Dossi Fashion Show'a 120 firma katılacak.


Yarın dünyaca ünlü top model Miranda Kerr'in adımlayacağı podyumda bugün düzenlenen basın toplantısında Dosso Dossi CEO'su Hikmet Eraslan, Kerr'in geçen yıl Taksim Gezi Parkı olayları nedeniyle Türkiye'ye gelemediğini söyledi. Kendisinin önerisiyle Miranda Kerr'in katılacağı defilenin bu yıla çekildiğini aktaran Eraslan, "Kendisi hiçbir zaman 'Ben Türkiye'ye gelmeyeceğim' demedi. Sadece ortamın müsait olmadığını düşündüğünü aktardı" dedi.


Miranda Kerr'in son derece iyi bir profesyonel olduğunu anlatan Eraslan, Gezi olaylarının ardından kendisinin Türkiye gelmesinde daha önce Dosso Dossi Fashion Show'a katılan mankenlerin onda yarattığı güven duygusunun önemli olduğunu söyledi.


Miranda Kerr'in yürüyeceği Dosso Dossi podyumu saray bahçesi formunda düzenlendi. Ortasında fıskiyeli süs havuzu bulunan podyumun hazırlanması sırasında 70 bin farklı türde çiçek kullanıldı. Eraslan, Miranda Kerr'in defilede 4 firmanın farklı ilkbahar ve yaz kreasyonlarını sergileyeceğini söyledi.


Kerr, defilede ayrıca Roberto Bravo markalı 3 milyon dolarlık pırlanta seti de taşıyacak. CEO Hikmet Eraslan, "Kendisi, 2011 Victoria's Secret defilesinde 2.5 milyon dolarlık bir mücevher taşımıştı biz onu 500 bin dolar artırarak 3 milyon dolara çıkardık" diye konuştu.


Kerr'in taşıyacağı sette, tamamlandığı yılı göstermesi için 2014 pırlanta taş kullanıldı. Set, 12 ustanın 2.5 ay süresince işlemesiyle ortaya çıktı.


Antalya'da 13 Ocak'a kadar sürecek Dosso Dossi'nin açılış gecesinde megastar Tarkan sahneye çıkacak. Hikmet Eraslan, mümkün olması halinde Kerr ve Tarkan'ı bir araya getirmek istediklerini belirtirken Dosso Dossi'de sürprizlerin bunlarla sınırlı kalmayacağının da altını çizdi.


Eraslan'ın sözünü ettiği o sürprizlerden biri de Haziran 2012'da Antalya'da Dosso Dossi'nin podyum mankeni olan 'Kızıl ajan' Anna Chapman'ın tekrar gelecek olması. 40 metrekarelik bir stant kiralayan Anna Chapman, burada tüm tasarımları kendine ait 100 parçalık koleksiyonunu sergileyecek. Eraslan, Chapman koleksiyonunun ağırlıklı olarak günlük abiyelerden oluştuğunu ve tamamının Türk kumaşları ve aksesuarlarıyla imal edildiğini söyledi.