16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Muhabbetle!

Albümüne dört Türkçe şarkı okuyan Zain, farklı din ve ırklardan yorumcuların buluştuğu toplamada ‘Dünya’ şarkısıyla yer aldı.

Nil Özer24 Nisan 2013 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Muhabbetle!

İSVEÇLİ MAHER ZAİN, GÜLEN’İN DÜNYA ŞİİRİNİ BESTELEDİ

LÜBNAN kökenli İsveçli Müslüman R&B şarkıcı Maher Zain, genç yaşta şöhrete kavuşan bir müzisyen. 2009’da çıkardığı ‘Thank You Allah’ ile uluslararası üne kavuşan Zain, ikinci albümü ‘For Give Me’de Türkçe bilmemesine rağmen 4 parçayı Türkçe okumuş...

- İstanbul’u nasıl buldunuz?

Buraya ikinci gelişim. Çok merak ettiğim bir yer aslında. Türkler, coşkun, enerjisi pozitif, birbirine destek olan tarihiyle gurur duyan bir ülkenin insanları. Dışarıdan birbirine çok bağlı bir toplum olarak görünüyor. Yemeğiyle, müziğiyle, atmosferiyle, ambiyansıyla ve ruhuyla harika bir şehir.

- Başka neleri sevdiniz burada?

Elbette yemekleri... Döner kebap, dolmalar, bulgur pilavı ve mercimek çorbası harika.

- ‘Colors  Of Peace’ toplamasında 12 sanatçı barış için bir araya geldi. Siz de bu sanatçılardan birisiniz...

Evet. Fethullah Gülen Hoca Efendi’yi tanıyordum. Şiirlerinin beğenildiğini biliyordum ve şiirinden 50 tanesi İngilizceye çevrilmişti bu benim için şereftir. Dünya isimli  şiirini seçtim.

- Ya sizin mesajınız...

Müslümanım, İslamiyet’in değerlerinin  mesajını insanlara vermek en büyük isteğim. Biliyorsunuz İslamiyet sadece kurallar  değildir, hayatın kendisidir.

- Neden R&B?

Kendimi ifade edecek bir sound yakalamaya çalışıyorum. İlla bir kanal bir kulvar değil, söylediğim de katı bir R&B değil.  Batı birikimim doğu köküm var bundan yola çıkarak dinletmeye çalışıyorum.

- Bir dönem starlarla çalışırken kendi yolunuza yürüdünüz...

Lady Gaga, Jennifer Lopez, Julio Iglesias gibi ünlü şarkıcılarla benim çalıştığım yönetmenim bire bir onlarla beraberdi. Ama şarkıcı değil, teknik adam olarak çalıştım. Kendi  yolumu çizdim evlendim bir ailem sorumluluklarım oldu. Profesyonel anlamda kendi kulvarımdayım artık.





Allah’a yönelmek adına kariyerimden vazgeçtim diyorsunuz…
Dürüst konuşmak gerekirse onların içinde kalsaydım biliyorum ki milyon dolarlar kazanıyor olabilirdim. Rızk veren Allah’tır büyüktür, kerimdir, sıkıntı yok nereye gitsem, kazanırım o parayı. Dünyanın değişimine olumlu da olsa az biraz olsa katkım olduğunu düşünüyorum, inandığım şeyleri yapıyor olmaktan çok mutluyum.


Aileniz destekliyor mu?

Çok destekliyor. Her konuda yanımdalar.
Türkiye’deki sanatçılarla beraber projlere yapmak istermisiniz? Mesela Tarkan’la…
Neden olmasın çok isterim hem de. Ortak bir mecra olursa ben bir katkı sunarım, parçası olmaktan da son derece mutluluk duyarım.


Hedefleriniz neler?

Ben İslamiyet’in duru mesajını aktarmaya çalışıyorum. Müslüman olarak Peygamber Efendimiz (S.A.V) tanınmasında katkım olsun istiyorum. Bu anlamda inşallah Müslümanlara alternatif sunduğumu düşünüyorum. Zevkin eğlencenin de meşrusu da olur diyorum. İlla vur patlasın çal oynasın değil. Ölünce arkamdan iyi bir adamdı İslamiyete iyi hizmet verdi katkıları oldu denilsin istiyorum.


‘Thank you Allah’ şarkınız hayatınızın dönem noktası mı?


Evet. Bir anda her şey değişti bu kadar ilgi şaşırttı beni. Eskiden az işim vardı şimdi çok işim var.


TV ve sinema projesiniz var mı?

Endonezya’da dizide rol aldım. Eğlendim. İyi aktör müyüm bilemiyorum ama iyi proje gelirse makul bir şey gelirse kabul ederim.