23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Rüyalar Kızı’nı manevi değerler için yazdım

Müzisyen ve oyuncu Erdem Yener, “Rüyalar Kızı, bir erkeğin bir kadına söylediği aşk şarkısı değil. Her zaman beklettiğimiz maneviyatı yüksek değerlere yazdım” dedi.

Buket Kahraman/Star18 Şubat 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Rüyalar Kızı’nı manevi değerler için yazdım

Rockçı kimliğinin yanında oyunculuğuyla da adından sıkça söz ettiren Erdem Yener, yeni single’ı ‘Rüyalar Kızı’ ile müziğe döndü. Yener, söz ve müziği kendine ait ‘Rüyalar Kızı’nı STAR’a anlattı...

-Uzun bir aradan sonra ‘Rüyalar Kızı’ ile döndünüz...

Uzun bir ara ama benim tercihim. Albümden sonra bir takım sağlık problemlerim yüzünden biraz ara vermek zorunda kaldım. Çünkü fiziksel olarak hareket etmemem gerekiyordu.

-‘Rüyalar Kızı’nın hikâyesi nedir?

Rüyalar Kızı bir erkeğin bir kadına söylediği bir aşk şarkısı değil. Herkes için yazılmış bir şarkı. Hayatta koşuşturmalar içerisinde, içinde bulunduğumuz hayatta mesleki değil de ahlaki olarak deformasyona uğrarken hayatın özünü kaçırmak ile ilgili bir şey. Tamamen metafor üzerine kurulmuş bir şarkı. Hayatta çok yapmak istediğin hayalini kurduğun maneviyatı yüksek şeyler var ama sen onları bekletiyorsun onlara hitaben yazılmış bir şarkı.

-Klibiniz sanal alemde de çok izlenen videolar arasına girdi...

Klibimizde Mustafa Alabora oynadı. Ben bu klip ile ilk defa piyasaya giren biri olsaydım avantajlı olurdum. İki buçuk senedir komedi oyunculuğu da yapıyorum. Bugüne kadar yapacağım komedi anlamında her şeyi unutturacak bir şey olmalıydı. İlk haftanın sonunda 150 bin dinlenmeyi beklemiyordum. Ben işin mutfağında da çok çalıştım. Bir müzik yapımcısı sıfatı ile daha objektif bakma becerisine sahip olmuş oldum.

-Rüyalar Kızı’nın ardından albüm yapmayı düşünüyor musunuz?

Evet. Albümü ilkbaharda çıkarmayı düşünüyorum. Sonra turneye çıkıp konserler vermek istiyorum.

-Hem müzisyen olmak hem de oyunculuk yapmak zor değil mi?

Eskiden müzik yapımcısı müzik yapardı. Oyunculuk yapan sadece oyunculuk yapardı. Hem müzik yapıp hem oyunculuk yapan biri çok enteresan gelirdi. Artık öyle değil. Sahneye çıkıp şarkı söylerken bile tiyatral yapıyorsun. Oyunculuk da şarkıcılık da iç içe  çok yakın şeyler. Ben sahne sanatlarının iç içe olduğunu düşünüyorum.

KOMEDİ DE OYNARIM DRAM DA

Komedi ile ilgili bir şey yaptım onun geri dönüşünü aldım. Ben her şeyi oynarım. Bana dram teklifleri çok geldi. Haftanın 7 günü çalışıyorlar. Ben hangi ara müzik yapabileceğim. Konser veremem, beste yapamam dram çok zamanımı alır. O profesyonel oyuncular için, benim gibi profesyonel müzisyen kadar oyunculuk da yapabilen müzisyenler için çok uygun değil. Sinema filmi yapmak istiyorum. Dizi şu anda düşünmüyorum. Albüm ile ilgilenmek istiyorum.