18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Sosyoloji tezi yazarken kendimi sette buldum

Birçok dizi ve reklam filminde rol alan Sosyolog oyuncu Hande Doğandemir, “İletişim Sosyolojisi üzerine tez hazırlarken kendimi kamera önünde buldum” dedi.

Buket Kahraman/Star19 Şubat 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Sosyoloji tezi yazarken kendimi sette buldum

ŞÖHRET YOLUNA KAMERA ARKASINDA BAŞLADI

-Sizi tanıyabilir miyiz?

Bankacı bir baba ile memur bir annenin tek çocuğuyum. Ankara Dil Tarih’de Sosyoloji okudum. Sektöre adım atışım kamera arkasında oldu. İletişim sosyolojisi üzerinde çalışıyordum. Kamera arkasında daha çok programcılık ilgimi çekti. Başlarda babam biraz tedirgin oldu onun gibi bankacı olacağımı düşünüyordu. Ama ben bavulumu aldım İstanbul’a geldim.

-İlk oyunculuk tecrübenizin nasıl başladığını anlatır mısınız?

Med Yapım’ın ‘Kahramanlar’ adlı dizisinde Kutsi ile oynadım talihsiz bir işti ama benim için iyi bir deneyim oldu. Set deneyimini edindim. Sonrasında ‘Keskin Bıçak’ dizisinde başrol oynadım. Daha sonra da ‘Sen de Gitme’ dizisine başladım. Şu an TRT Okul’da ‘Hatırlar mısınız’ programını sunuyorum.

-Reklamlarda da sizi görüyoruz...

Eti Browni reklamında oynadım. Bu reklamın baştan beri dikkat çekeceğini biliyorduk ama bu kadar patlayacağını tahmin etmemiştim.

-Nejat İşler ile çekimler nasıldı?

Çok profesyonel bir oyuncu. Ekibe çok yardımcı olan biri. Çekimler başlamadan kafamda soru işaretleri vardı. Birçok reklam filmine baktığımızda yabancı modellerin tercih edildiğini görüyoruz. Ben oynadığım reklam ile birlikte bu algıyı kırdığımı gördüm.

-Peki sizi beyaz perdede görecek miyiz? Böyle bir teklif var mı?

Ben Ferzan Özpetek hayranıyım. İlk filmimi onunla çekmek isterim. Festival filmi ile beyazperdede yer almak çok istiyorum. Belki de bunun için bekliyorum.

-Dizi sektörü bu aralar durgun. Bir oyuncu olarak bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şu sıralar dizi sektörü çok talihsiz bir dönem yaşıyor. Çok fazla dizi yayından kaldırılıyor. Bunun nedeninin uzayan süreler ile kalitenin düşmesinin paralel olduğunu düşünüyorum.

-Üç kelime ile kendinizi anlatsanız, nasıl tanımlarsınız?

İş hayatımda sabırlı, özel hayatımda ise sabırsız ve güvenilir...

BAŞARI BAZEN TESADÜFLE GELİR

 Oynadığım reklam filminin bu kadar çok ilgi göreceğini asla tahmin edemezdim. Ama bu sektörde işler böyle yürür. Başarı bazen hesapsız kitapsız gelir...