18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Töre kavgası değil kahkaha makinesi

Mardin’de çekilen ve önceki gece ilk bölümü yayınlanan ‘Kadim Dostum’ töre cinayetleri ve aşiret çekişmeleri ile değil bol kahkahalı hikayesiyle benzerlerinden ayrılıyor.

Nil Özer/ Mardin2 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Töre kavgası değil kahkaha makinesi

MARDİN’de çekimleri yapılan komedi dizisi ‘Kadim Dostum’, önceki akşam seyircisiyle buluştu. Dizinin ilk bölümünü, tüm ekip ve oyuncular Mardin’de hep birlikte izledi. Yapımcılığını Boyut Film / Murat Tokat’ın üslendiği dizide İlker Aksum, Metin Yıldız, Eren Hacısalihoğlu, Murat Eken, Damla Aslanalp, Dilara Aksüyek, Arif Erkin, Tarık Papuççuoğlu, Sinan Bengier ve Elif Sümbül Sert rol alıyor.

Dizinin yapımcısı Murat Tokat, halkın bu yörede çekilen aşiret ve töre dizilerinden sıkıldığını belirterek şunları söyledi: “Mardin’e bir iş için geldiğimizde böyle bir diziyi çekmeye karar verdik. Açıkçası daha önce İstanbul’da planlamış olduğumuz bir iş değildi. Birden bire gelişti. Çekim için geldiğimizde yöre halkı bize ‘yine mi töre dizisi çekeceksiniz’ diye sordu. Biz de ‘çok farklı bir komedi yapacağımızı’ söyledik. Hem ekranlardaki hem de buradaki halk aşiret, ağa dizilerinden sıkıldı. Biz de komedisi bol bir dizi çekiyoruz. Umarım izleyici de beğenir.”