25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Türk halkının yapısına uygun diziler çekmeli!

Dizilerin ünlü oyuncusu Aylin Kabasakal, “Senaryonun iyi olması, kadronun doğru seçilmesi ve doğru zamanda yayına girmesi, bunlar önemli. Ama halkın yapısına uygun diziler çekmek başarı için şart!” dedi.

Nil Özer28 Temmuz 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Türk halkının yapısına uygun diziler çekmeli!

‘Dikkat Bebek Var’, ‘Cennet Mahallesi’, ‘Baba Ocağı’ gibi dizilerden tanıdığımız güzel oyuncu Aylin Kabasakal, çekimleri Muğla’da devam eden ekranın yeni dizisi ‘Güzel Köylü’ ile karşımızda. Doğum nedeniyle uzun bir süre dizi çekimlerine ara veren Kabasakal ile canlandırdığı Nurten karakteri ve anneliği üzerine keyifli bir sohbet geçekleştirdik.

-Yeni dizi hayırlı olsun. Doğumdan sonra ilk rolün bu...

Evet,teşekkür ederim. Beni bu projeye çeken yönetmenimiz Mustafa Şevki Doğan oldu. Kadroyu da rolümü de çok sevdim. Artılar bir araya geldi. Muğla’da daha öncede bulunmuştum. Bu yüzden severek kabul ettim.

Ben hakiki İzmirliyim!

-Baba Ocağı dizisinde de  Muğla’da çalışmıştın...

Daha önce bir kaç tane şehir dışı iş daha geldi. İstemedim ama bu projeye seve seve ‘evet’ dedim. Muğla çok güzel bir şehrimiz. İnsanları  sıcak, havası ve denizi güzel, her şey doğal. Özlediğimiz değerleri burada yaşamak bambaşka. Dizinin Muğla’da olması da beni çeken etkenlerden oldu.

-Egeli olmanın senin için özel bir anlamı var mı?

Ege benim için çok anlamlıdır. Bütün köklerim Ege’de. Anneannem tarafı Girit, baba tarafı Midilli adasından gelmiş. Annem İzmirli, babam Manisalı. Gerçek İzmirli’yim. Boyozundan, çiğdemine havasından suyuna kadar İzmir’in her şeyini seviyorum.

-Peki bir Egeli olarak İstanbul’da yaşamak...

Egeli olarak istanbul en başta çok zor geldi. Kendimi çok yanlız hissettim. Ama zaman geçtikçe alıştım. Artık İzmirli olduğum kadar İstanbulluyum da.

-Ya anne Aylin?..

Anne olduktan sonra insan başka bir boyut kazanıyor. Bütün insanların bir mucize olduğunu farkediyorsunuz. Herkeste ne kadar emek olduğunu anne ve babasının  kuzusu olduğunu anlıyorsun. Anne olduktan sonra anne ve babamı daha iyi anlayabildim.

-Yeni karakterin Nurten’i bize tanıtır mısın?

Ailenin en büyük kızı bir aşk yaşamış hüsranla sonuçlanmış arkasından başka biriyle evlenmiş, şehirli kadınlara özeniyor. Dizileri takip ediyor. Ne giyiyorlar ne yapıyorlar nereden ne alıyorlar her şeyden haberdar. Ailenin en akılısı kardeşlerini  o yönlendiriyor ve onlara akıl veriyor destek oluyor. Cesur, komik ve eğlenceli.

Sen Aramazsan talih senin kapını çalmaz

İnsan şanslı da doğabilir, şansını kendi de yaratabilir. Ben üzerime düşen görevi yapıp beklerim. Hiç bir çaba göstermeden bekleyip şans beni bulsun demek de doğru değil. Doğru zamanda doğru yerde olmak da  önemli yer aldığım bütün işler uzun vadeli olmuştur. Halen oynadığım diziler sabah akşam tv de yayınlanıyor. Arkadaşlarım bana ballısın  derler. Ama bunlar oturduğum yerden olmadı. Şu an dizimizde reyting rekorları kırıyor. Doğru ekiple birlikte olmak, doğru seçimi yapmak çok önemli sanırım ön sezilerim de kuvvetli bunun da  bana hep yardımı olmuştur.

Bu bayram için dileğim barış ve mutluluk olsun

Ramazan ayını çocukluğumdan beri çok severim. Birlik ve bütünlüğü temsil ediyor. Huzur veriyor. Sıcak sıcak ramazan pidesiyle  birlikte ailecek sofraya oturmak ezan sesini beklemek. Sahura kadar her yerin açık olması top sesini duymak bunlar benim için büyük bir mutluluk. Bir Ramazan daha böyle resimlerle geçip gitti. Şimdi herkesin bayramını kutlama zamanı. Baram sağlık, keyif ve barışla geçsin.

Bebek olunca hayata dair tüm ezber değişiyor

Serhan doğduktan sonra pek dizi seyredemiyorum. Başını izlesem bile sonu gelmiyor. Evet dizi sektörü son birkaç yıldır bir durgunluk yaşıyor. Birçok iddialı proje birkaç bölümde ekrana veda etmek zorunda kalıyor. Bunun birçok nedenleri var. Senaryonun iyi olması, castın  doğru seçilmesi ve dizinin doğru zamanda yayında girmesi bunlar önemli faktörler. Ama en önemlilerinden biri bence Türk halkının yapısına ve alışkanlıklarına uygun projeler üretebilmek.