19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Sinan Albayrak: Ulaşabilseydim Gazzelilerin bir sineması olacaktı

O Hayat Benim dizisinin Mehmet Emir’i Sinan Albayrak, Mavi Marmara serüvenini anlattı: Babamla helalleşip çıktım yola. En büyük hayalim Gazze’de yıllardır kapalı duran sinema salonunu açmaktı!

19 Aralık 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Sinan Albayrak: Ulaşabilseydim Gazzelilerin bir sineması olacaktı

FOX TV dizilerinden ‘O Hayat Benim’de Mehmet Emir’i canlandıran Sinan Albayrak, Mavi Marmara baskınından dizi ve sinema sektörüne yaşadıklarını dijital yayınlanan Filmstudio dergisine anlattı. İçinde bulunduğu sektörü kıyasıya eleştirirken toplumsal eleştiriyi de ihmal etmeyen oyuncunun söyleşisinden önemli satır başları şöyle...

Oyuncu taifesi çok sığ

Mavi Marmara’nın öncesinde, daha Eşrefpaşalılar filmiyle başladı işsizlik. Çok yargılandım, çok kırıldım. Ben oyuncuyum; bir oyuncu önüne gelen bir projeye sağ-sol motifiyle bakmaz, bakmamalıdır da. Etik anlayış farklıdır, orada çizgi çizersin, etik olarak bir projeyi beğendiysem oynarım. Oyuncu camiamız çok sığ. Biz okumayan, fazla düşünmeyen, her duyduğuna inanan insanlarız.

O filmde ben oynamam

Ben Mavi Marmara’yı yaşadım. Bir gün filmi yapılırsa o filmde oynamam, ajite etmiş olurum. Teklif gelmişti zaten. Manevi olarak, maddi olarak destek olurum, projenin içinde danışman bile olurum. Oyuncu olarak yaşadığınız bir olayın rolünü oynamak kendi adıma o durumu sömürmek olur. Ama bu filmi yapmada çok geç kalındı.

Benimki kesin gidişti!..

Babamla helalleşip bindim Mavi Marmara gemisine. Benimki kesin gidişti Gazze’ye. Zaten piyasaya, yalana, riyaya karşı duyduğum kırgınlık had safhadaydı. Yalansızlığa hasrettim. Her gün ölümle burun buruna olan öyle bir toplumda yalana ihtiyaç yoktur. Hatta bir hayalim vardı; Gazze’de kapalı bir sinema salonu olduğunu duymuştum. İnsanların en azından sineması olsun diye, o salonu açmak istiyordum.