18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Volkan Konak Aydınlıları coşturdu

Aydın Belediyesi tarafından düzenlenen Cumhuriyet konserinde sahne alan Volkan Konak, seslendirdiği birbirinden güzel parçalarıyla Aydınlılara unutulmaz bir gece yaşatırken gecenin sonunda sahneye çıkan Başkan Çerçioğlu, sergilediği zeybek gösterisiyle büyük beğeni topladı.

31 Ekim 2012 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Volkan Konak Aydınlıları coşturdu
SEVDE KILINÇ / STAR

Aydın’ın düşman işgalinden kurutuluş günü olan 7 Eylül’de planlanan ancak yaşanan terör saldırıları nedeniyle ertelenen Volkan Konak konseri, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında gerçekleştirdi. Beklenen hava muhalefeti nedeniyle Fatih Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen konsere Aydınlılar büyük ilgi gösterirken, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş ile karşılıklı olarak harmandalı oynadı.

Büyük bir izdihamın yaşandığı Fatih Kapalı Pazar Yeri’nde düzenlenen konsere Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, Tepecik Belediye Başkanı Tuncay Ongun, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.

Gecenin açılışında konuşan Başkan Çerçioğlu, Aydınlıların Cumhuriyet Bayramını kutlayarak, “Türkiye Cumhuriyeti, uğruna kan ve canlar feda edilerek kuruldu. Cumhuriyeti yaşatmak ve gelecek nesillere devretmek hepimizin grevidir. Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve şehitlerimizi saygıyla anıyor ve minnet duygularımı ifade ediyorum. Bu coşkuyu yaşamak hepimizin hakkı” dedi.

Başkan Çerçioğlu’nun konuşmasının ardından sahneye çıkan Volkan Konak da, gördüğü manzara karşısında şaşkına döndü. Böyle bir ilgiyle Aydın’da sahneye çıkmayacağını düşündüğünü ifade eden Konak, “İyi ki kapalı bir ortamda konserimizi yapmışız. Daha samimi, daha sıcak bir ortam var” dedi.

Seyircilerden baba evindeki gibi rahat olmalarını isteyen Konak, “Bugün tarih bir fotoğraf çekecek. Bu fotoğrafın içinde siz de yer alacaksınız” sözleriyle konsere katılanları motive etti.

Konser boyunca, anlattığı hikayeler ve seyirci ile kurduğu iletişimi nedeniyle dikkatleri üzerinde toplayan Volkan Konak, hemen her türden eser seslendirdi. Kendisini ‘bar’ sanatçısı olarak niteleyen Konak, bundan dolayı repertuarının son derece geniş olduğunu söyledi. Konak’ın orkestra üyeleri de yaptığı şarkılarla büyük beğeni topladı.

KONAK’TAN BİRLİK ÇAĞRISI

Türkiye’nin dünyanın en güzel ülkesi olduğunu ifade eden Konak, birlik ve beraberliğin korunması çağrısı yaparak, “Biz bu coğrafyanın ve bu DNA’nın insanlarıyız. Ben Türkiye’yi çok seviyorum ve her şeyim feda olsun bu ülkeye. 7 bölge 7 iklimin hepsine saygı duyuyoruz. 17 yüzyıldan itibaren Nasrettin Hocası’ndan Çanakkale’ye kadar, Yunus Emresi’nden Mevlana’ya kadar, Hacı Bektaşi Veli’sinden Mehmet Akif Ersoy’undan Yaşar Kemal’inden Nazım Hikmet’inden bu güne kadar biz bu ülkeyi renkleriyle sevdik. Sağ sol, kör topal, eğri büğrü bunlar bizden uzak şeyler. Biz insanı sevdik” şeklinde konuştu.

ATATÜRK’ÜN EN SEVDİĞİ ŞARKIYI SESLENDİRDİ

Bizimkiler dizisinde ‘Davut Usta’yı canlandıran oyuncu Selçuk Uluergüven ve binlerce Aydınlının ellerindeki bayraklarla şarkılarına eşlik ettiği Konak, seslendirdiği marşlarla da göz doldurdu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün en sevdiği şarkılardan olan ‘Bülbülüm Altın Kafeste’yi Aydınlı sanatçı Nida ile birlikte seslendiren Konak, Aydınlılardan tam not aldı.

Konserin kapanışını ‘Çav Bella’ ve Aydın Zeybeği ile yapan Konak, Başkan Çerçioğlu’nu sahneye davet etti. Sahneye çıkan Başkan Çerçioğlu ile CHP Merkez İlçe Başkanı Barış Altıntaş’ın birlikte sergilediği zeybek gösterisi büyük alkış aldı. Başkan Çerçioğlu, gecenin sonunda Konak’a çiçek vererek teşekkür etti. Halkı birlikte selamlayan Çerçioğlu ve Konak, geceyi noktaladı.