20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Yeşim Salkım Darıca'da sahne aldı

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasında düzenlenen Gümüşhaneliler gecesinde ülkenin sevilen seslerinden Yeşim Salkım sahne aldı.

İHA31 Ağustos 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Yeşim Salkım Darıca'da sahne aldı
Gümüşhaneli yöresel sanatçılar ve halk oyunları ekibinin gösterile ile başlayan programın açılış konuşmasını Gümüşhaneliler Dernek Başkanı Durmuş Bayrak yaptı. Başkan Bayrak kendilerine böyle bir imkan verdikleri için Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak'a şükranlarını iletirken, her gece bir ile gittiklerini söyleyerek, “Kültürlerimizi tanıyor ve tanıtıyor olmaktan dolayı son derece mutluyuz.Bu akşam da Gümüşhane ilimizi en iyi şekilde tanıtmak için hazırlandık.Herkese iyi eğlenceler diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.
 
Gümüşhane’nin yöresel kıyafetleriyle sahneye çıkan  Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise selamlama konuşmasına herkesin Zafer Bayramı’nı tebrik ederek başlarken, “Bu gece tarih kokan şehrimiz Gümüşhane’deyiz. Kültürüne bağlı ve sıcak kanlı onurlu ve gururlu güzel insanlarıyla, güzellik iksiri kuşburnuyla, doğal kan deposu dut pekmeziyle, pestili, kömesi, çil peyniri ile Anadolunun gizemli kenti Gümüşhanedeyiz. Gümüşhaneliler hoş geldiniz sefalar getirdiniz” diyerek konuşmasını tamamladı. Konuşmaların ardından geceye katkısı olanlara dernek yönetimi tarafından birer hediye verildi.
 
Gümüşhaneliler gecesinin sanatçısı Yeşim Salkım ise söylediği birbirinden güzel parçalarla Darıca halkına Zafer Bayramıyla birlikte ikinci bayramı yaşattı. Darıcalılara adeta müzik ziyafeti sunan müziğin güçlü seslerinden Yeşim Salkım son olarak da Onuncu Yıl Marşı’nı amfi tiyatroyu dolduran seyircilerle birlikte, havai fişek gösterileri eşliğinde söyleyerek konserine son verdi. Gümüşhaneliler Gecesi TRT Avaz’dan canlı olarak yayınlandı. Program yöresel sanatçıların söylediği birbirinden güzel parçaların yanı sıra kemençe şov ve davul zurna ekibinin gösterileriyle sona erdi.