24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

'THK faaliyetine devam edecek'

Türk Hava Kurumu (THK) Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Sevil, kamuoyunda Türk Hava Kurumu'nun kurban derisi toplamayacağı yönündeki algının yanlış olduğunu, deri toplama faaliyetinin bu yıl da devam edeceğini söyledi.

Deniz Zerman / STAR8 Ekim 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
'THK faaliyetine devam edecek'
Türk Hava Kurumu Tekirdağ Şube Başkanı Ahmet Sevil, her yıl olduğu gibi bu yıl da 'Kurban Derisi Toplama Faaliyeti'nin devam edeceğini bildirdi.

Geçtiğimiz günlerde 2860 sayılı Yardım Toplama Kanunu'nda ve yönetmeliklerde yapılan değişiklikler sonucunda, kamuoyunda Türk Hava Kurumu'nun kurban derisi toplamayacağı şeklindeki algının yanlış olduğuna dikkat çeken Sevil, bu kanunun kurumun deri toplama çalışmalarını etkilemeyeceğini söyledi.

İsteyen her vatandaşın kurban derilerini yine Türk Hava Kurumu'na bağışlayabileceğini aktaran Sevil, "Sabit ve gezici ekiplerimizle toplama faaliyetimizi sürdüreceğiz. Yeni düzenleme ile bütün vakıf ve derneklerin deri toplamasını yasal hale gelmiştir. Ayrıca THK'nın topladığı bağışların diğer paydaş kurumlar olan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma'ya yüzde 50, Kızılay'a yüzde 4, Diyanet İşleri Başkanlığı'na yüzde 3, Sosyal Hizmetler'e yüzde 3 oranında verdiği pay da sona ermiştir. Halkımızın yapacağı bağışların tümü, Türk Hava Kurumu'na yapılmış olacaktır." şeklinde konuştu.

Türk Hava Kurumu'nun devlet katkısı olmaksızın, sadece halkın bağışları ile kurulan ve bir ilk olan 'Türk Hava Kurumu Havacılık Üniversitesi' ile havacılık sektörüne öncülük yaptığını anlatan Sevil, sözlerini şöyle sürdürdü: "Kurumumuz, tüm unsurları ile yerli eğitim uçağını üretmeye, ücretsiz model uçak, paraşüt, yamaç paraşütü, yelkenkanat, planör, deltakanat, model roket ve RC model kurslarıyla gençlerimize havacılığı sevdirmeye, orman yangınlarına müdahale etmeye, organ nakli ve ambulans uçak ve zirai ilaçlama gibi faaliyetlerine ilk günkü heyecanla, milletimize hizmet etmeye devam edecektir."

Sevil, Kurban Bayramı'nda vatandaşların gezici ekiplere, Türk Hava Kurumu'nun sabit noktalarına, mezbaha kesim yerinin yanındaki deri toplama merkezine ve Ortacami mahallesi Külhan sok. No: 8 adresindeki Tekirdağ Şubesi'ndeki görevlilere, kurban derilerini makbuz karşılığında teslim edebileceklerini bildirdi.

Sevil öte yandan, kurban derisi bağışlamak isteyen vatandaşların, kurumun (0282) 261 47 37 numaralı telefonunu arayarak, gezici araç talep edebileceğini ve derileri kendi adreslerinden teslim edebileceklerini kaydetti.