26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Sevilay Yükselir: Sokak kışkırtıcılığı yapan paralel medya neden ceza almadı

A Haber'e verilen 28 yayın durdurma cezasına gazeteci Sevilay Yükselir'den sert tepki...

stargazete.com-özel5 Nisan 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Sevilay Yükselir: Sokak kışkırtıcılığı yapan paralel medya neden ceza almadı
17 Aralık süreci ve seçim döneminde milli iradeye sahip çıkan yayınlarıyla ön plana çıkan A Haber'e 28 yayın durdurma cezası verilmesine tepkiler sürüyor. A Haber'de yayınlanan Deşifre programına katılan gazeteci Sevilay Yükselir cezaya ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu. Yükselir yasadışı tape dinlemelerini yayınlayan ve Berkin Elvan cenazesinde kışkırtıcı yayınlar yapan paralel medyanın bir ceza almadığını belirterek, kritik dönemlerde itidal çağrısı yapan ve milli iradeye dönük haberler yapan A Haberin cezalandırılmasının adaletli olmadığını söyledi.


YÜKSELİR'DEN YAYIN DURDURMA CEZASI TEPKİ

Bizi taraf olmakla suçluyorlar. Biz tarafız. Neye tarafız özgürlüğe, demokrasiye, memleketin huzuruna tarafız . Çanakçı medyayla bizi kıyaslamışlar. 17 Aralık operasyonunda hükümeti sandık dışı olaylarla devirmeye çalıştılar. Biz milli iradeye sahip çıktık. 17 Aralık günü öyle çirkin yayın yaptı ki karşı medya anlatılamaz. A Haberin duruşu RTÜK tarafından anlaşılamamış. Berkin Elvan'ın ölümünün ardından yapılan kışkırtıcılık beni çok korkuttu. Gazetedeki ofisimde yürüyen kalabalığı görünce korktum. Bir öfke patlaması yaşattılar. O gün bütün gün paralel çetenin medyası bütün gün yayını bloke ettiler. Sokağı kışkırtmak için ellerinden geleni yaptılar. Ben buradan RTÜK'e sesleniyorum. Ogün paralel çetenin medyası Samanyolu, Bugün TV, Kanaltürk, Zaman Gazetesi sokak kışkırtıcılığı yaptı. O saatler yapılan yayının ne için yapıldığını hepimiz iyi biliyoruz. O zaman A Haber ne yaptı, onlar sokağı kışkırtmaya çalışırken biz itidal çağrısı yaptık. Bir anne olarak Berkin'in ölümü benim yüreğimi yaktı. O gün Burak Can Karamanoğlu hayatını kaybetti. RTÜK sen dönüp bu paralel çetenin medyasına ceza vermiyorsun A Haber barış çağrısı yaptı diye bu cezayı veriyorsun.

Yasadışı tapeleri yayınlayan kanalların ceza almadığının gündeme getirildiği programda Sevilay Yükselir sözlerini şöyle sürdürdü; Bu cezayı nasıl bir mantıkla veriyorlar. Her yere sızmışlar, her yerde varlar. Turkuvaz Medya Grubu olarak biz dik durduk. Cezanın amacı bir susturma gayretidir. Daha mücadele bitmedi.



TÜRKİYE MUZ CUMHURİYETİ DEĞİL

Twitter yasağının kaldırılmasını da değinen Yükselir bir çok tehdit ve hakarete mağruz kaldığı belirterek; Zaman Gazetesi yazarı İbrahim Öztürk 'Senin içine Hablemitoğlu kaçmış' diye konuşarak bana tehdit mesajı gönderdi. Necip Hablemitoğlu'nun suikast sonucu nasıl öldürüldüğünü hepimiz biliyoruz. Mehmet Baransu da Paris cinayetlerinin azmettiricisi olarak beni hedef gösterdi. Göz göre göre hedef yaptılar. Bazı gazeteler de bunu haber yaptı. Mahkeme kararı Twitter'a götürülüyor Twitter bunu kabul etmiyor. Twitter hamam gibi bir yer ama tas kayıp, herkes birbirine küfür ediyor. Türkiye muz cumhuriyeti değil, Twitter Türkiye'yi tanısın. Tüm kullanıcılar nu kural tanımamızlığın karşısında durmalı.

Kaynak: Stargazete.com

YÜKSELİR'DEN RTÜK KARARINA TEPKİ



PROF. KELEŞ: 17 ARALIK TÜRKİYE'Yİ İŞGAL GİRİŞİMİDİR