24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ahmet Kekeç: Haberin girişi 'Ben yalan bir haberim' diyor

İftiracı Taraf gazetesinin kurumumuz Star Medya'yı hedef alan 'Süleymanın parasını yemişler' başlıklı haberi Günün Manşeti'nde sert bir şekilde eleştirildi. Hiçbir kanıtın gösterilmediği haber için Star Gazetesi Yazarı Ahmet Kekeç, 'Haberin daha girişi, 'ben yalan bir haberim' diyor' dedi.

19 Eylül 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ahmet Kekeç: Haberin girişi 'Ben yalan bir haberim' diyor
İşte programdan bazı satır başları:
 
 
'SÖYLENİYOR, İDDİA EDİLİYOR' DEDİKLERİ ZAMAN SOMUT KANIT OLUYOR!
 
 
Murat Çiçek: Melih Altınok'un Taraf Gazetesi'nin habercilik anlayışıyla ilgili çok güzel bir sözü var.. 'Hükümete yakın kaynaklara yakın kaynaklar' Haberlerinde 'söyleniyor, iddia ediliyor' dedikleri zaman bunlar somut kanıtlar oluyor onlara göre. 
 
 
Son 1-2 aydır grubumua yönelik ağır hakaretler, yalanlar, tezviratlar ve bir sürü şey yapıyorlar. Bugün yine birinci sayfadan, "Süleymanın parasını yemişler: 2 milyonluk hortum Star'da kavga çıkardı" şeklinde bir haber yayınlamışlar. Mustafa Karaalioğlu'nu bizatihi hedef alıyorlar. Onu hedef almalarının sebebi ise Star Medya Grubunun başında gerçekten iyi işlere imza atan, hem televizyonculuk hem gazetecilik yapan bir isim. Buradan vurmak istemişler ve hedef olarak da Mustafa Karaalioğlu'nu belirlemişler. 
 
 
ESKİDEN BU TÜR HABERLERE İMZA ATILIRDI
 
 
Haberde öyle bir dil kullanılıyor ki biliyorsunuz eskiden bu tür haberlere imza atılırdı. Hüseyin Özay imzasıyla yayınlanırdı. Şu anda bu gazeteye, bu gazetenin yazarına, yazı işlerine yaptıkları haberlerden dolayı yaklaşık 6-7 tane dava açılmış durumda. Bu haber de açılan son davalardan sonra gelen haber. 
 
 
Haberde, "Hükümetin operasyon gazetesi Star'da yolsuzluk skandalı patladı. Gazetenin promosyon desteği olarak kullanmak üzere kamu bankalarından aldığı 2 milyon TL'nin nereye gittiği bilinmiyor" deniliyor.
 
 
Bir de şöyle bir cümle kullanmışlar, "Taraf'ın masa başında uydurmadan bizzat şahitlerden edindiği bilgiye göre..." Kim bunlar peki? Şimdiye kadar uyduruyor muydun yani?
 
 
 
MUSTAFA KARAALİOĞLU'NA BÖYLE BİRŞEY YAPIŞTIRILMAK İSTENİYOR
 
 
Murat Çiçek: Haberin devamında, "Taraf’ın, “masa başında uydurmadan” bizzat olayın şahitlerinden edindiği bilgiye göre, Star Gazetesi’ndeki promosyon skandalı Ethem Sancak’ın gazeteye ikinci dönüşünün ardından ayyuka çıktı. Grubun harcamalarını düşürmek isteyen Ethem Sancak’ın oğlu ve yeğeni, gazetenin geçmiş harcamalarını da mercek altına aldı. Bu süreçte, Karaalioğlu’nun yakın çalışma arkadaşları da, Ethem Sancak’a geçmişte yapılan harcamalar konusunda ihbarlarda bulundular. Promosyon skandalı da bu süreçte gün yüzüne çıktı." deniliyor. Başından beri Mustafa bey'e böyle birşeyi yamamak istiyorlar. Mustafa bey'in bununla ilgili de davaları var zaten. Bu sözün kendisine ait olmadığı, dönemin Ziraat Bankası Genel Müdürü Süleyman Arslan'la herhangi bir görüşmesinin olmadığını defalarca söyledi zaten ama ısrarla bunu yapıştırmaya çalışıyorlar.
 
 
BU HABER İÇİN DE DAVA AÇILACAK
 
 
Murat Çiçek: Ethem bey'de bu grubun ve aynı zamanda Türk Medya Grubunun sahibidir. Bununla ilgili olarak Mustafa Karaalioğlu ile beraber dava da açmışlardı. Bu haberle ilgili de yine bir dava açılacak. Çekirdek kadrodan(!) biri olarak izleyicilerimize söylemek isterim ki Mustafa Bey'le bu konuda ne bir görüşmemiz oldu ne de bir şikayetimiz, çatışmamız oldu. Ne de aldığımız bir pay oldu!
 
 
 
 
BU HABERİ 1. SINIFTAKİ GAZETECİLİK ÖĞRENCİSİ BİLE YAZMAZ
 
 
Ahmet Kekeç: Bu haberi 1. sınıftaki bir gazetecilik öğrencisi bile yazmaz. Bu haberi götürdüğünde seni döverler. Derler ki 'Bunun haber olabilmesi için şu unsurların tamam olması gerekir' Taraf'ın yaptığını haber sayabilmemiz için gerekli unsurların hiçbiri yok. 
 
 
ELİNİZDEKİ TAPELERE BAKIN BARİ
 
 
Ahmet Kekeç: Bu arkadaşların elinde dünyanın tapesi var. Polislerin,savcıların ve paralel örgüt mensuplarının temin ettiği bir sürü malzeme var bu arkadaşlarda. Haberi yazmadan önce o tapelere bir bakın bari ya. '2 milyon gönder Süleyman' lafının altında ne var ona bir bakın. Haberin girişinde 'ben yalan bir haberim' diyor. Tape gazeteciliği yapıyorsun bari tapelere bir bak. Ayrıca söz konusu paranın içeriğine, nasıl ve hangi yollarla transfer edildiğine dair somut birşey göster. Şurada iç edildi, şuraya aktardıldı gibi... 
 
 
ÖNCE İÇ EDİP SONRA BİRBİRİMİZE GİRMİŞİZ...
 
 
Murat Çiçek: Yani biz çekirdek ekip olarak önce paraları iç ediyoruz, sonrada birbirimize giriyoruz. 
 
 
BU GAZETEDE YAPRAK KIPIRDAMIYOR NE ÇATIŞMASI!
 
 
Ahmet Kekeç: Yahu Allah aşkı için.. Ben 9 yıldır bu gazetedeyim bırak çekirdek ekibin birbirine girmesini, bu gazetede yaprak kıpırdamıyor. Şu anlamda, işyerlerinde gerginlik vardır, hareketlilik ve koşturma içerisinde ama burada öyle bir sükunet ortamı var ki çekirdek ekip birbirine girecek de duymayacağız öyle mi.. Allah şahidimdir ben 8-9 yıldır böyle birşey duymadım. Bu kadar da yalan olmaz ki! Ben bu gazete için operasyon gazetesi tabirini kullandığımda bir sürü küfür geldi. 
 
 
HABERDEKİ ÇELİŞKİLER
 
 
Murat Çiçek: Haberde önce, 'para, çekirdek ekip tarafından iç edildi' sonra, 'bu çekirdek ekip birbirine girdi' denilirken son olarak da 'bu paranın kimlerin cebine gittiği bilinmiyor' denmiş. Yahu Karaalioğlu'nu aldı, çekirdek ekip mi aldı, Ethem Bey'e mi gitti? Yalan söylüyorsunuz bari biraz şartlarına göre uydurun!
 
 
NAMUSLU BİR İNSAN İDDİASINI KANITLAR
 
 
Ahmet Kekeç: Dürüst ve namuslu bir insan bir iddiada bulunuyorsa nerede,kim,ne zaman, ne söyledi bunları belirtmesi gerek. Bu gazetede çıkan haberlerin neredeyse tümünde bu sorulara cevap alamıyoruz. Namuslu bir insan iddiasını kanıtlar!