25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Basın özgürlüğüne ağır darbe! atv ve aHaber'e ceza yağdı!

30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimi döneminde verdiği skandal kararlarla basın özgürlüğüne ağır darbe vuran YSK-RTÜK ikilisi, yine ortaya çıktı.

24 Kasım 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Basın özgürlüğüne ağır darbe! atv ve aHaber'e ceza yağdı!
RTÜK-YSK ele ele vererek skandal bir karara imza attı. Köşk seçimleri sırasında Başbakan Erdoğan'ı ekrana çıkartan atv ve aHaber'e ceza yağdırdı
 
Köşk seçimleri sırasında atv-aHaber ortak yayınında yer alan 'Başbakanla Gündem Özel' programı YSK'nın yasakçı zihniyetine takıldı. YSK, Başbakan'ın canlı yayına alınmasını suç saydı. 3 adaya da haber bültenlerinde fırsat eşitliği sağlandığını kaydeden YSK, kararında "yayın kuruluşunun (ATV) ana haber bülteni yayınlarında her 3 adaya da fırsat eşitliği sağladığı tespit edilmiştir" dedi. Ancak bu tespite rağmen Başbakan'la özel program yapılmasını cezalandırdı. Aynı program için aHaber'e ceza vermekle kalmayan YSK, atv'ye de ikinci kez yayın durdurma cezası vererek hukuk tarihine geçecek bir garabete imza attı. Karar, YSK'da Başkan Sadi Güven, Başkanvekili Turan Karakaya ve üyeler Muharrem Coşkun, Mehmet Kürtül, Nilgün İpek, Ünal Demirci, Ali Kaya, İbrahim Zengin ile Zeki Yiğit tarafından oybirliğiyle alındı.  (KAYNAK: TAKVİM)