27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

En çok astım haberleri yapılmış

Medya Takip Ajansı Interpress, yılın ilk altı ayında basında yer alan 130 binden fazla sağlık haberi üzerinde yaptığı araştırmayı açıkladı. Araştırmaya göre, en çok beslenme, kanser ve diyabet haberlerinin yayınlandığı, geçen yıla göre haber sayısında en fazla artışın ise astım hastalığında olduğu belirlendi.

Cihan18 Temmuz 2013 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
En çok astım haberleri yapılmış
Medya Takip Ajansı Interpress'in 2013 yılı ilk yarısında çıkan 130 binden fazla sağlık haberini inceleyerek yaptığı araştırmada, 25 bin ile en çok beslenme üzerine haber yayınlandığını tespit edildi. Beslenme konusunun içinde diyet ve obezite başlığı altında ise toplam 13 binden fazla haber yayınlandığı belirlendi.
Araştırmaya göre, geçen altı aylık sürede kanser 14 bin haber sayısıyla ikinci sırada yer alırken kan, meme ve prostat kanseri konularının önceliği aldığı görüldü. Diyabet hastalığı 11 bin haberle üçüncü oldı, tansiyon başlığı altında 7 binden fazla haber yayınlandığı tespit edildi. Geçen altı aylık sürede geçtiğimiz yıllara göre en çok artış astım hastalığı haberlerinde oldu. Astım haberlerinin 4 bin haberi geçtiği saptanırken, kalp ile damar hastalıkları konusu hakkında ise 3 binde fazla haber yayınlanmış.
Interpress'in incelemesinde göze çarpan konular arasında, tüp bebek ile sağlık sorunlarına eski zamanlardan beri alternatif olan şifalı bitkiler üzerine her geçen dönem daha çok haberin yayınlanması oldu. Her iki konu hakkında da 3 binden fazla haber sayfalarda yer almış.