27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

'Gidenler ve patron yalanlıyor.. Peki iddialar nereden çıkıyor?'

Star Medya'daki görev değişikliklerinin basındaki yansımaları Günün Manşeti programında tartışıldı. 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek ve Gazeteci Melih Altınok konuya ilişkin çarpıcı yorumlarda bulundu.

27 Kasım 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
AHLAKSIZ ARGÜMANLAR KULLANDILAR
 
Star Medya'daki yönetim değişikliklerine dair basında çıkan haberler ve sonrasında Star Medya patronu Ethem 
Sancak'ın konuya ilişkin açıklamalarını hatırlatan Murat Çiçek, "Bu operasyonu 'buçuk gazete' ve türevleri farklı yerlere taşımaya çalışıyorlar. Bunu yaparken de ahlaksız argümanlar kullanıyorlar. Bu argümanların doğru olmadığını, bu işin en tepesindeki adam, Ethem Sancak bu açıklamayla duyurdu" dedi.
 
TARAF, İFTİRALARININ HESABINI VERECEK
 
Star Medya Yönetim Kurulu Başkanı Murat Sancak'ın 'Taraf Gazetesi bu iftiralarının hesabını mahkeme önünde verecek' şeklindeki açıklamasına da değinen Murat Çiçek, görevden ayrılan eski yöneticilerin 'Basın kartından başka sözleşmemiz yok' sözlerini izleyicilerle paylaştı.
 
 
İşte programda konuşulanlardan bazı satır başları:
 
GİDEN YALANLIYOR, PATRON YALANLIYOR.. PEKİ İDDİALAR NEREDEN ÇIKIYOR?
 
Melih Altınok: Benim anlamadığım ne biliyor musunuz şu noktada.. Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan, 'Biz patronajla, yönetim anlayışı yüzünden uyuşmazlığa düştük ve bu kararı aldık' diyorlar. Ethem Sancak bizzat Star Medya'nın sahibi olarak 'Böyle birşey yok. Bunlar düpedüz yalandır. Kimse onların onuru ile oynayamaz' diyor. Murat Sancak da öyle.. Biz günlerdir neyi tartışıyoruz? Bu olayın muhataplarından biri çıkıp bir sorun olduğunu söyler anlarız ama böyle bir iddia yok. Bir tane gazete oturup masa başında bunları uyduruyor ve bu iddialar tartışılıyor. Olayın tarafları da yalanlamalar açıklıyorlar. Bu çok komik bir olay aslında.. 
 
 
ETHEM SANCAK'IN AÇIKLAMALARI ÖNEMLİ
 
Melih Altınok: Ethem Sancak'ın bir sözü var. 'Paramı çalan adama hoşçakalın demem, gırtlağını sıkarım' diyor. Patron bu iddiaları yalanlıyor, gidenler yalanlıyor. Peki bu iddialar nereden çıkıyor? Bir de Ethem Sancak'ın açıklaması bazı sorulara da cevap olabilecek nitelikte. 'Biz işimizi yaparken talimat almayız' diyor ve devam ediyor, "Cumhurbaşkanımızın işi ayrı, bizim işimiz ayrı.. Biz kendi işlerimizi Cumhurbaşkanımıza sormayız. Onun işi devlet yönetimidir. Bu tür meseleler yönetimsel meselelerdir. Biz işimizi yaparken başkalarından talimat almayız. Onlar biz kendileri gibi sanıyorlar" 
 
 
 
TARAF VE DİĞERLERİNİN HEVESLERİ KURSAKLARINDA KALACAK
 
Murat Çiçek: Taraf Gazetesinin ve bu konuyla ilgili ağızlarının suyu aka aka yalan, iftira ve haysiyetsizleştirme çabasında bulunan diğerlerinin hevesleri kursaklarında kalacak. 
 
Bu konuyla ilgili söylenebilecek meselelerden bir tanesi de şu.. Bu üç önemli ismin (Mustafa Karaalioğlu, Yusuf Ziya Cömert ve Mehmet Ocaktan) medyada yer alacaklarını da buradan söylemek lazım. 28 Şubat'ın paşalarının önüne geçip de selam çakan bütün aktörler şu an medyadayken demokratikleşme, özgürlükler meselerinde yazılar yazan ve fikirlerini beyan eden insanların medya dışı kalması zor görüküyor. Bu taraftan bakamıyorlar. Farklı bir taraftan konuşarak itibarsızlaştırma çabaları sürdürüyorlar ama o konuya da zaten en yetkili isimden, şirketin sahibinden açıklama geliyor. 
 
SİZİN GAZETENİZDE İŞLER FARKLI YÜRÜYOR MUHTEMELEN
 
Melih Altınok: Komik bir durumla karşı karşıyayız. Bir dayanağı olmadığı halde birileri gelip bunları söyleyebiliyor. Ama niyetleri şuradan belli oluyor. Gazeteciler işinden olduğunda bu arkadaşlar konuyu hiç buradan konuşmadılar. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağındaki fotoğrafı koyup 'sıra kimde?' falan diyorlar. Böyle bir işleyiş yok mekanizma içerisinde. Patronaj ilişkileri bir medya kuruluşunda nasıl olması gerekiyorsa öyle yürüyor. Sizin gazetelerinizde farklı bir durum var muhtemelen ama o pratikler bizde işlemiyor!