19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İftiracı Taraf'a zorunlu bir cevap

Taraf'ta yer alan haberde ileri sürülen iddiaların tamamı hayal mahsulü ve yalandır, hiçbirisi gerçekleşmemiştir.

19 Eylül 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:

Bir süredir Star Grubu, sahipleri ve yöneticileri aleyhine tamamın yalan ve iftiralardan oluşan yayınlara yer veren Taraf gazetesi bugün de tek kelimesi dahi doğru olmayan bir iftirayı üreterek haberleştirmiştir.

Haberin tamamı yalandır.  Ne iddia edildiği gibi Medya Grup Başkanımız'ın eski Halkbank Genel Müdürü'yle bugüne kadar tek kelime konuşması olmuştur, ne de grubumuzun sahip ve yöneticileri arasında iddia edilen tartışma vuku bulmuştur.

Haberde ileri sürülen iddiaların tamamı hayal mahsulü ve yalandır, hiçbirisi gerçekleşmemiştir.

Bu vesileyle tekrarlamak isteriz ki, sayın Mustafa Karaalioğlu'nun ne bugün ne geçmişte sayın Süleyman Aslan'la telefonla veya yüzyüze hiçbir zaman, hiçbir görüşmesi olmamıştır. Hiçbir surette kendisinden kredi veya reklam talebinde bulunmamıştır.  Haberde adı geçen ve daha önce de yine Taraf gazetesi tarafından iddia edilmiş olan  "Süleyman iki milyon gönder" cümlesi de sayın Mustafa Karaalioğlu'na atılmış bir iftiradır. 

Taraf, bir süredir grubumuz ve yöneticileri hakkında bir karalama kampanyası yürütmektedir. Tek kelimesi dahi doğru olmayan bu haberlere ilişkin aşağıda detayları verilen iftira ve ceza davaları açılmıştır.  Bugün yayınlanan haber hakkında da gereken hukuki işlemler yapılacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Star Medya Grubu
 

İŞTE TARAF'A AÇILAN DAVALAR

1-) Taraf Gazetesinde  04.08.2014 günü de yayınlanan  " Yandaş CEO  TROLL çıktı" başlıklı haber nedeniyle;   Star Medya Yayıncılık A.Ş -  Mustafa Karaalioğlu- Mustafa Nihat Yükselir  adına  yayın yolu ile kişilik haklarına tecavüz nedeniyle Taraf Gazetecilik  San. ve Tic. A.Ş  ile  (imtiyaz sahibi/yönetim kurulu başkanı)Başar ARSLAN aleyhine manevi tazminat davası açılmıştır.

2-) Taraf Gazetesinde  07.08.2014  günü de yayınlanan  " İki Milyon yolla ile durmamış  " başlıklı haber nedeniyle;  Star Medya Yayıncılık A.Ş ve Mustafa  Karaalioğlu   adına  yayın yolu ile kişilik haklarına tecavüz nedeniyle Taraf Gazetecilik  San. ve Tic. A.Ş  ile  (imtiyaz sahibi/yönetim kurulu başkanı)Başar ARSLAN aleyhine manevi tazminat davası açılmıştır.

3-) Taraf Gazetesinde   24.08.2014 günlü yayınlanan  "Star@gizliarsivi üstlendi"  başlıklı haber nedeniyle; Star Medya Yayıncılık A.Ş   adına  yayın yolu ile kişilik haklarına tecavüz nedeniyle  Taraf Gazetecilik  San. ve Tic. A.Ş  ile  (imtiyaz sahibi/yönetim kurulu başkanı)Başar ARSLAN aleyhine manevi tazminat davası açılmıştır.

4-) Taraf Gazetesinde  27.08.2014  günü de yayınlanan  " Yandaş  mahallede iktidar kavgası" başlıklı haber nedeniyle;  Star Medya Yayıncılık A.Ş ve Mustafa  Karaalioğlu ve Ethem SANCAK   adına  yayın yolu ile kişilik haklarına tecavüz nedeniyle Taraf Gazetecilik  San. ve Tic. A.Ş  ile  (imtiyaz sahibi/yönetim kurulu başkanı)Başar ARSLAN aleyhine manevi tazminat davası açılmıştır.

5-) ''www.taraf.com.tr'' alan adlı internet sitesinde   04.08.2014 günü de yayınlanan  " Karaalioğlu Aktroll çıktı"  başlıklı haber nedeniyle;   Star Medya Yayıncılık A.Ş -  Mustafa Karaalioğlu- Mustafa Nihat Yükselir  adına  yayın yolu ile kişilik haklarına tecavüz nedeniyle Taraf Gazetecilik  San. ve Tic. A.Ş  ile  (imtiyaz sahibi/yönetim kurulu başkanı)Başar ARSLAN aleyhine manevi tazminat davası açılmıştır.