19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Karamehmet'ten internet medyasına dev yatırım

Sanal alem artık medya patronlarının da gözdesi olmayı başardı.

18 Eylül 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
Karamehmet'ten internet medyasına dev yatırım
Medya devleri 2013’te milyon dolarları internet sektörüne yatırıyor. Durum böyle olunca bir dönemler ‘com’ uzantısı ile internet haberciliğine merhaba diyen medya kuruluşları , ‘tv’ uzantılı domainler ile video ve dijital televizyon kurma peşinde. Durum böyle olunca 'tv' uzantılı domainler de dudak uçuklatan fiyatlarla karaborsaya düşüyor.

2013 YATIRIMI TAMAMEN SOSYAL VE İNTERNET MEDYA

Son zamanlarda Akşam Gazetesi’nde yaşanan depremin arka planında ilginç bir detay ortaya çıktı. Akşam Gazetesi'nin sahibi Mehmet Emin Karamehmet'in yaklaşık altı aydır internet ve sosyal medya endeksli bir proje ile uğraştığı iddia edildi. Gazetesi kar etmeyen Karamehmet'in, milyon dolarları internet sektörüne yatırmaya hazırlandığı ileri sürüldü.

2013’DE START VERİLECEK

İddialara göre, Akşam Gazetesi ile birlikte internet haber portalları ve ‘TV’ uzantılı bir online televizyon ve video kanalları kurulacağı ifade edildi. Karamehmet'in bu proje için ciddi anlamda bir bütçe ayırmış olduğu öne sürüldü.

GRUP 300 BİN DOLARLIK ‘TV’ UZANTILI DOMAİNLER PEŞİNDE
Dijital Gazetecilik ve Televizyon’da devrim yaratmak isteyen Akşam grubunun domain ihalelerine girdiği de kaydediliyor. Son olarak Akşam Grubu’ndan bir yetkilinin ‘tv’ uzantısı olan bir domain ihalesine girdiği de belirtiliyor. Dijital Gazetecilik son yıllarda en rağbet gören alan olunca, daha önceden uzantısı ‘com’ ve ‘tv’ olan alan adları da kara borsaya düştü. Son yapılan değişikliklerle internet üzerinden yayım yapacak televizyon ve video paylaşım sitesi kurmak isteyen medya gruplarının ilk talebi ‘tv’ uzantısı oluyor. Durum böyle olunca daha önce 20 dolara alınan bir domain (haber.tv ve buna benzer domainlere) şuan istenen fiyat 300 bin dolar. ABD’de news.tv uzantısı olan bir domain yıllık bir milyon dolara kiraya veriliyor.
(Kaynak: Hürhaber)