26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Melih Altınok: Davutoğlu'nun açıklamaları kaygılarımı giderdi

Moderatörlüğünü 24 Genel Yayın Yönetmeni Murat Çiçek'in yaptığı Günün Manşeti'nde yeni 'güvenlik paketi'ne dair görüşlerini aktaran Gazeteci-Yazar Melih Altınok, Davutoğlu'nun açıklamalarının kaygılarını giderdiğini söyledi.

22 Ekim 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:

İşte Melih Altınok'un o sözleri:

DAVUTOĞLU, KAYGILARIMI GİDERDİ

Güvenlik Paketi'ne ilişikin bazı kaygılarım vardı. Davutoğlu'nun açıklamaları bu kaygılarımı büyük oranda giderdi diyebilirim çünkü ısrarla denetim mekanizmalarından bahsediyor sayın Davutoğlu. Örneğin bir cümlesi çok önemli. Sayın Davutoğlu, "Kurumlar üzerindeki sivil denetim güçlendirilip kendi alanlarında etkin hale getirilmeleri için ne gerekiyorsa yapılacaktır" diyor. Benim de uyarım buydu. Etkin kamu güvenliğine 'evet' ama denetim mekanizmalarının olmadığı bir polis devletine 'hayır'. Bununla ilgili çok önemli şeyler söylüyor. 

AB NORMLARINA DA UYGUN

Kriter şu olmalı bence, Britanya'da, Almanya'da, Fransa'da benzer uygulamalar nasıl işliyor? Çok ayrıntılı bir çalışma yapılmış, onların gerisinde bir uygulama değil. Türkiye, AB üyelik görüşmelerini sürdüren bir ülke dolayısıyla çıkaracağı Güvenlik Paketi'nin de AB normlarına aykırı olmaması gerekiyor. Hükümet de bu uyumu sağlamak için çalışmış.