24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Milliyet o metni neden sansürledi?

Radikal Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can, bugünkü köşesinde ilginç bir iddia ortaya atarak Milliyet gazetesinin İmralı zabıtları başlığıyla verdiği ve Türkiye'de gündemin ilk sırasına oturan haberinde bazı sansürlemelere gittiğini ileri sürdü.

5 Mart 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Milliyet o metni neden sansürledi?
Milliyet gazetesi gayrı resmi İmralı tutanaklarını yayınlayarak ülke gündemini adeta kilitledi. Bir çok kesim tarafından Milliyet'in yaptığı bu sözde gazetecilik bir sabotaj olarak yorumlandı. Başbakan Erdoğan da Balıkesir'de yaptığı konuşmasında medya üzerinde karanlık oyunlar oynandığını söyledi. Radikal Genel Yayın Yönetmeni Eyüp Can bugünkü köşe yazısını Milliyet'in haberine ayırdı. Eyüp Can önemli bir konuya dikkat çekerek Milliyet gazetesinin söz konusu haberde uyguladığı sansürü gündeme getirdi.

Can "Namık o haberi kimden aldı?" başlıklı yazısının girişinde Milliyet'in haberinin bu yılın en önemli olaylarından bir olduğunu söyledi fakat, haberde iki sorunlu unsurun bulunduğunu ifade etti. Can, bunlardan birinin haberin dili ve en önemlisi söz konusu tutanaklarda bazı isimlerin Milliyet tarafından sansürlenmesi olarak gösterdi.

İŞTE EYÜP CAN'IN YAZISINDAKİ O BÖLÜM


Mesela konuyla alakasız bir biçimde notlarda yer alan kişi ve konulara dokunulmazken Milliyet yazıişleri notlarda adı geçen başka isimleri neden çıkardı?

Sakın Milliyet yazdığı için olmasın? Milliyet’in bazı isimleri notlardan çıkarırken diğerlerini neden çıkarmadığı, bağlamından kopuk notların neden doğru bir kontekste oturtulmadığı sorgulanabilir ama komplo teorisi eşliğinde kelle avcılığı yaparak değil.

Can'ın yazısının tam metnini okumak için tıklayın