27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Murat Çiçek: Bu fotoğraf tesadüfen mi çekildi yoksa...

HDP Van Milletvekili Aysel Tuğluk'un askere taş attığı görüntüler Günün Manşeti'nde tartışıldı.

23 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Murat Çiçek: Bu fotoğraf tesadüfen mi çekildi yoksa...
İşte programdan bazı satır başları:
 
yirmidorthaber.com
 
BİR YANDA YAŞLILARIN ELİNİ ÖPEN ASKERLER BİR YANDA ASKER TAŞLAYAN BİZİN İNSANIMIZ
 
Murat Çiçek: Sınırdan geçen mülteci sayısı 138 bin kişiyi aştı. Orada yaşlıların elini öpen, yürüyemeyen insanların koluna giren askerleri var. Bir taraftan da askeri taşlayan bizim insanlarımız var. Bunlardan bir tanesi de HDP Van milletvekili Aysel Tuğluk. 
 
İşte Aysel Tuğluk'un o fotoğrafı:
 
 
 
 
Bu fotoğraf tesadüfen çekilen bir fotoğraf mı yoksa birşeyler söylemek adına özellikle çekilip servis edilen bir fotoğraf mıdır bilemiyorum. Aysel Tuğluk açıklamasında 'Evet o benim fotoğrafım. Attım ama bir sorun niye attım' gibilerinden bir cevap veriyor. 
 
'Asker gaz bombaları attı. Bir tanesi benim ayağımın ucuna düştü. Ben de kendimi korumak adına yerde bulduğum taşları askerin üzerine attım' diyor. Yani kendini korumak adına atmış Aysel Tuğluk o taşı.
 
 
'SINIRLARI AÇTIK GİDİN SAVAŞIN' DENMESİNİ Mİ BEKLİYORLAR?
 
 
Melih Altınok: Allah aşkına biz ne bekliyoruz? Koskocaman bir sınır var ve burası bir devlet. Türkiye Cumhuriyeti Devleti... Bu sınırdan 138 bin kişi geçiyor ve devlet sınırını açmış çünkü orada insani bir durum var ve teröristler insanları kovalıyor. Pasaport prosedürünü falan da ortadan kaldırmışlar. Bu uluslararası hukukta yeri olan bir uygulamadır (Mülteci hukuku) Kayıtlarını alıyor ve 'geçin' diyor.
 
 
ALMANYA-FRANSA SINIRINDA BÖYLE BİR DURUM YAŞANSA...
 
 
Melih Altınok: Ancak, 'Sınırları kaldırdım. Burdakiler gitsin oradaki savaşa katılsınlar' diyebilirler mi? Hepimiz aklı başında koca koca insanlarız. Örneğin, Almanya-Fransa sınırında bir sorun yaşanıyor. Alman hükümetinin "Sınırları kaldırdım. Alman vatandaşları istiyorlarsa gitsinler Fransa'da savaşsınlar" demesi mümkün olabilir mi?
 
 
Ne yapmasını bekliyorsunuz? Bütün kameraların gözü önünde devlet sınırları kaldırsın, PKK militanları gitsin savaşa katılsınlar. Koca milletvekilleri, hukuk bilen insanlar bunu mu talep ediyorlar? Zaten -Eğri oturalım doğru konuşalım- fiilen engel olunmuyor orada. Geçenler oluyor sınırdan. Kimse YPG'nin üzerinde Türkiye'nin baskısı olduğunu söyleyemez. Devlet izin vermiyor ama geçişlerin olduğunu da biliyoruz çünkü 800-900 kilometrelik bir sınırdan bahsediyoruz burada. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kararname ile 'sınırı açın insanlar geçsin' mi diyecek?