30 Nisan 2024 Salı / 22 Ramazan 1445

Mustafa Yükselir, stargazete.com'un büyük başarısını anlattı

24 TV'de yayınlanan Özay Şendir'in hazırlayıp sunduğu Tıkırtı Gazetesi'ne konuk olan Star Medya Grubu İnternet Yayın Müdürü Mustafa Yükselir Türkiye 3'üncüsü olan stargazete.com'un başarı öyküsünü anlattı.

stargazete.com16 Mart 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Mustafa Yükselir, stargazete.com'un büyük başarısını anlattı
Star Medya Grubu İnternet Yayın Müdürü Mustafa Yükselir, Türkiye 3'üncüsü olan stargazete.com'un başarı öyküsünü anlattı.

Yükselir şöyle konuştu: "4 milyon 179 bin gerçek kişiden bahsediyoruz. Bu tekil değil aslında gerçek kişi. Bu reklam verenlerin kullandığı bir ölçüm şirketinin verdiği verilerdir. Daha derinlemesine bir ölçümle ortaya çıkan veriler. Tekil ziyaretçinin ötesinde gerçek kişi dediğimiz gerçek IP'lerden oluşan bir rakam bu. Ciddi bir rakam... Türkiye'de üçüncü sıraya yerleştik.

YOK BÖYLE BİR ŞEY

Çıplaklığı, kadın bedeni kullanmadan böyle bir başarının nasıl geldiğini anlatan Yükselir, "Ben hep şunu söylüyorum. Daha önce de bir klasik vardır; 'Türk halkı bunu istiyor' diye yıllarca televizyonda, medyada bir sürü ürüne imza attık. İşte yemek saatinden kaza haberi vermek, bir dizinin 4-5 bölümünü üst üste yayınlamak, tekrar vermek, suyu çıkmış cıvıklıkta magazin kullanmak... Ve hep sorulduğunda 'Niye böyle bir kalite problemimiz var; Türk vatandaşı bunu istiyor, ne yapalım mecburen' deyip bunun içinden çıkıyorlardı. Biz başından beri buna karşı duruyoruz. Türk vatandaşının zekasıyla dalga geçmeyin. Yok böyle bir şey. Yani bir bayanın sahildeki çıplak 80 tane fotoğrafını tıklamakla meraklı bir kitleden bahsedemeyiz Türkiye'nin tamamı için. Ayıp olur, onun zekasıyla dalga geçmeyin, onu hafife almayın.Ama bir internet haber sitesinden bahsediryorsak, ve üstelik bir gazete markası adı altında bir ürün servis ediyorsanız o zaman başka bir şey yapmanız gerekiyor."

Yükselir, "eğer siz okura düzgün bir şey verirseniz, başka bir reklama ihtiyacınız yok" dedi.

Yükselir ayrıca Star Medya Grubu'nun 2014 yılını 'internet yılı' ilan ettiğini açıkladı.