26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Paralel örgüt Hüseyin Gülerce'yi defterden sildi mi?

Zaman Gazetesi'ndeki yazılarına süresiz ara verilen Hüseyin Gülerce, örgütün merdiven altı sitelerinin saldırısına uğradı.

stargazete.com-özel18 Ağustos 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Paralel örgüt Hüseyin Gülerce'yi defterden sildi mi?

Zaman Gazetesi'nin eski yazarlarından, bir dönem Cemaat'in önde gelen isimlerinden biri olarak zikredilen Hüseyin Gülerce'ye bir takım siteler tarafından saldırı başlatıldı. 

Gülerce'nin önceki gün Beyaz TV'de bir programda yaptığı açıklamaların ardından linç kampanyası için düğmeye basıldı. 

Paralel örgütün güdümünde olan, merdiven altı yayın yapan bir medya sitesi, Gülerce'nin söz konusu açıklamalarnın ertesi günü (dün) itibarsızlaştırma kampanyasına başladı. 

PARALEL ÖRGÜT GÜLERCE'Yİ DEFTERDEN SİLDİ Mİ?

17-25 Aralık darbe girişimleriyle birlikte, medya sitesi olma hüviyetinden iyice uzaklaşıp, alenen tetikçiliğe başlayan site, Hüseyin Gülerce'nin daha önce yazdığı yazılardan altıntılar yaparak Gülerce'nin paralel örgüt tarafından kesin olarak defterden silindiğinin sinyalini verdi. 

Gülerce'nin tavrının 30 Mart'tan sonra değiştiğini, şaşırtan çıkışlar yaptığını yazan site, Gülerce'nin 30 Mart'tan önce de aykırı çıkışlar yaptığı gerçeğini gizlemeyi tercih etti.

PARALEL ÖRGÜTÜN LİNÇ OPERASYONLARI NASIL İŞLİYOR?

Paralel örgüt bir ismi hedef aldığında, elde ciddi bir veri varsa itibarsızlaştırma operasyonu bizzat Zaman Gazetesi ve Samanyolu TV aracılığıyla yapılıyor. 

Ancak, somut bir malzeme yoksa, maksat bel altı vurmaksa, bu kez devreye merdiven altı siteler giriyor. Bu tür sitelerde yazılan tezviratlar, örgütün medya kulislerinde "top sakal çetesi" diye bilinen gazetecileri vasıtasıyla sosyal medyada paylaşılıyor. 

Böylece, hedefe oturtulan kişi, sosyal medyada itibarsızlaştırılıyor, hedef gösteriliyor, küfürlere ve hakaretlere maruz kalıyor. Baskılara dayanamayan mağdurlardan bazıları tavrını yeniden gözden geçirmek zorunda kalıyor. 

AYNI SİTE BAŞKA KÖŞE YAZARLARINI DA AYNI ŞEKİLDE HEDEF ALMIŞTI

Paralel örgütün şantaj ve tehdit çarkı, 17 Aralık'tan itibaren başka köşe yazarlarını da aynı şekilde hedef almış, yıllar önce yazdıkları köşe yazıları üzerinden onları itibarsızlaştırmaya çalışmıştı. Bu yayınlar aynı şekilde, paralel troller ve top sakal çetesi tarafından sosyal medyada yayılmaya çalışılmıştı. 

GÜLERCE NE DEMİŞTİ?

Söz konusu medya sitesinin hedef aldığı, ve üstünün örgüt tarafından çizildiği anlaşılan Hüseyin Gülerce, önceki gün Beyaz TV'de, 17-25 Aralık darbe girişimlerinin amacının yolsuzluk soruşturması olmadığını belirtmiş, şu ifadeleri kullanmıştı: 

"17 ve 25 Aralık baskınları ki bence asla rüşvet ve yolsuzluk soruşturması değildi. 7 Şubat MİT krizi ve Gezi olayları sonrası üçüncü adımdı. Bu konuda benim vicdanım rahat. Bana itiraz eden arkadaşlara, sohbetler de soruyor. Neden demiyorsunuz rüşvet ve yolsuzluk operasyonu diye?
 
Bu AK Parti 12 yıldır iktidarda. İlk 10 yılında hiç rüşvet, yolsuzluk ve rant olayı olmamış. Bu dürüst savcılarımız, polislerimiz harekete geçmemişler. Sonra bir bakmışlar bu AK Parti'de bakanlar, bakan çocukları yolsuzluk yapıyorlar, rüşvete aracılık yapıyorlar. Medya ile birlikte Başbakan'ın oğlunu tutuklamaya kadar. Bana kimse bunu rüşvet ve yolsuzluk operasyonu olarak ikna edemez. "