26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Salih Tuna'dan Nazif Okumuş'a: Sen gizli AK Partilisin!

Habertürk ekranlarında ilginç bir tartışma yaşandı. Salih Tuna ile Nazif Okumuş birbirine girdi.

stargazete.com-özel14 Aralık 2013 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Salih Tuna'dan Nazif Okumuş'a: Sen gizli AK Partilisin!
Habertürk TV'de Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programına Nazif Okumuş'la Salih Tuna'nın tartışması damgasını vurdu.

Türkiye'nin ekonomisinin kötüye gittiğini iddia eden Nazif Okumuş'a Yeni Şafak Gazetesi yazarı Salih Tuna'dan tepki geldi.

"ADAMA MAZOŞİST DERLER"

Türkiye'nin herkesin şahit olduğu ekonomik süreçler yaşandığını belirten Salih Tuna, enflasyonun tek haneli rakamlara indiğini söyledi.

Tuna, Türkiye'de domatesin bile "tane şeklinde alalım, Türkiye'nin ekonomisi bunu kaldıramaz" diye günlerce profesörlerin tartışdığı günlerden gelindiğinin altını çizdi ve IMF'ye artık borç verir hale geldiğimize vurgu yaptı.

Salih Tuna,halen AK Parti'yi ekonomik bakımdan eleştirmek için "felaket, öldük, bittik" denilirse, bunu başka bir dile çevrilmesi halinde yabancıların bile "ya herhalde arkadaşlarda mazoşist bir eğilim var" derler dedi.

OKUMUŞ EKONOMİNİN KÖTÜYE GİTTİĞİNDE ISRAR EDİNCE...

Salih Tuna'nın bu sözleri üzerine söz alan Nazif Okumuş, bir takım rakamlar açıklayarak ekonominin kötü gittiği üzerinde ısrar etti.

İŞTE O DİYALOGLAR:

Nazif Okumuş, "ben enayi değilim, olmayan bir şeyi burada söyleyip de milletin gözünde enayi durumuna düşmek istemem. O kadar da zekam var benim yani."

Salih Tuna: Seçmen de enayi olmadığı için bu partiyi 3 dönem iktidara getirdi Nazif Bey.

Nazif Okumuş: Büyüme yüzde 5'te.

Hilal Kaplan: Yüzde 5 çok büyük bir rakam Nazif Bey. Avrupa yüzde 2 büyüyeceğim, belimi doğrultacağım diye uğraşıyor.

Nazif Okumuş: Tarihimizin en büyük dış borcunu yaşıyoruz. Elektriği bile yanmayan bir ülkedeyiz biz.

AVRUPA'DA KILIÇDAROĞLU'NA BİLE EKONOMİK BAŞARIYI SORDULAR

Salih Tuna: Sosyalist Enternasyonel'e katıldığında bile Kılıçdaroğlu'ndan Türkiye'nin ekonomik başarısını anlatmasını rica etmişlerdi.

Afrika'dan Amerika'ya kadar hangi ülkeye giderseniz gidin, Türkiye'de AK Parti iktidarının ekonomik bakımdan muhalifler de dahil olmak üzere, başarılı olduğunu takdir ederler, kabul ederler.


Nazif Okumuş: Ekonomiden anlamadığım için ben anlamıyorum, anlatamıyorum.

YA MAZOŞİSTSİN YA MECZUP

Salih Tuna: Nazif Bey, bu ülkede insanlar bu partiye gözünün yağı için oy vermiyor. Ekonomik başarılar en belirleyici etken. Biraz önce söylemiş olduğunuza bir başkası tanık olsa, iki şey söyler:

Ya Türkiye'deki bütün bu ekonomik gelişmelere rağmen böyle karar verdiği için mazoşist derler, ya da meczup derler. Ben meczup olduğunuzu düşünmüyorum. Ama mazoşist konusunda ciddi kuşkularım var.


Didem Yılmaz: Bu kişisel eleştiriler arka arkaya böyle devam ederse ben diğer konulara geçemeyeceğim.

"GİZLİ AK PARTİLİSİN, SEN KONUŞTUKÇA AK PARTİ'NİN OYLARI ARTIYOR"

Salih Tuna: Ama aslında bizden daha çok iyi biliyor o bunları. Belki de gizli bir AK Partili. Böyle saçma sapan eleştiriler olunca... Gizli bir AK Partililik var.

Çünkü bu tarz arkadaşlarımızın AK Parti'yi eleştirmesi AK Parti'ye oy kazandırdı. Dolayısıyla, ne kadar fazla konuşursanız AK Parti'nin oyları o kadar fazla artar.


Tartışma son bulmayınca moderatör Didem Arslan Yılmaz araya girdi ve konuyu değiştirdi.

İŞTE O ANLAR...