24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Taraf'tan Milliyet'e sansür tepkisi

İmralı tutanaklarının sızdırılmasıyla ilgili konuşan Taraf Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Oral Çalışlar, tutanakların sızdırılmasını şanssızlık olarak gördüğünü belirtti.

Stargazete.com12 Mart 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Taraf'tan Milliyet'e sansür tepkisi
24’te yayınlanan Günün Manşeti’ne konuk olan Oral Çalışlar konuyla ilgili Seda Selek’in sorularını yanıtladı. Çalışlar Milliyet gazetesinin yayınladığı tutanaklarla ilgili konuşmasında “Kontrolsüz bir şekilde topluma yayılması nedeniyle bence bir dezavantaj ama Türkiye bunu iyi atlattı diye düşünüyorum” dedi.

Taraf gazetesinin de tutanakların mağdurlarından biri olduğunu belirten Oral Çalışlar, “İki yazarımız maalesef çok ağır ifadelerle suçlanan bir biçimde tutanaklar içinde yer aldı. Ben isterdim ki Milliyet gazetesindeki arkadaşlarımız başkaları için gösterdikleri duyarlılığı hem Taraf yazarları için, hem Mehmet Metiner için, hem de Osman Kavala için keşke gösterselerdi” diye konuştu. Programın moderatörü Seda Selek’in “Peki siz gazete olarak Milliyet’e sordunuz da bir cevap alabildiniz mi?” sorusuna yanıt veren Çalışlar, telefonla aradıklarını ve sormaktan çok sitem ettiklerini söyledi.