17 Nisan 2024 Çarşamba / 9 Sevval 1445

Memurlar Yeşilay ile birlikte semineri

Samsun Memurlar Derneği'nde (SAMED), Yeşilay Haftası nedeniyle düzenlenen 'Memurlar Yeşilay ile Birlikte' adı seminerde, bağımlılık yapan maddelerin kullanımı konusunda bilgiler verildi.

Cihan12 Mart 2013 Salı 07:00 - Güncelleme:
Memurlar Yeşilay ile birlikte semineri
Türkiye Yeşilay Cemiyeti Samsun İl Temsilcisi Mümin Argun, "Sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ile kumar, internet ve benzeri bağımlılıklar; toplumun maddi, manevi yönden hastalanmasına, fiziksel, bedensel sağlık sorunlarına, psikolojik rahatsızlara yol açan, toplumumuzun ahlaki ve aile yapısını dinamitleyen zararlı alışkanlıklardır." dedi. Programda konuşan Türkiye Yeşilay Cemiyeti İl Temsilcisi Mümin Argun, Yeşilay Haftası'nda kurum olarak yaptıkları çalışmalar ve projeler hakkında bilgi verdi. Alkol ve tütün mamullerinin şahıslara, ailelerine ve topluma verdiği zararları anlatarak konuşmasına başlayan Mümin Argun, "Sigara, alkol ve uyuşturucu madde kullanımı ile kumar, internet gibi bağımlılıklar toplumun maddi, manevi yönden hastalanmasına, fiziksel, bedensel sağlık sorunlarına, psikolojik rahatsızlara yol açan, toplumumuzun ahlaki, ailevi yapısını dinamitleyen zararlı alışkanlıklardır. Bu da toplumsal felaketlere sebebiyet vermektedir. Yeşilay, bu alışkanlıklarla, onların kazanılmaması ve olumsuz sonuçları oluşmaması için önceden mücadele etmektedir. Zira alışkanlıklar kazanıldıktan sonra bunlardan kurtulmak çok zor ve sıkıntılı bir süreç. Tedavi ve telafisi, çok acılı, sıkıntılı ve büyük maliyetli olduğu gibi hasarların iyileştirilmesi de çok zor." diye konuştu.
Bağımlılıklar konusunda yetişkinlerde yeterli bilinç oluşturulmasının önemine değinen SAMED Başkanı Muhsin Bayrak ise çocukların bağımlılıklardan sıcak aile ortamı ve ilgisiyle korunabileceğini kaydetti. Dernek olarak sağlıklı, huzurlu ve refah içinde yaşayan bir toplum hedeflediklerini dile getiren Bayrak, bu kapsamda derneklerinin Yeşilay Cemiyeti'nin ilke ve amaçlarıyla birebir örtüştüğünü ifade etti. Bundan sonraki süreçte bu tür çalışmalara gönülden katkı vereceklerini söyleyen Bayrak, seminer sonunda Türkiye Yeşilay Cemiyeti İl Temsilcisi Mümin Argun'a çalışmaları ve katkıları için teşekkür belgesi verdi.