19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

''Önümüzdeki haziran atamasında talebimiz 15 bin kadrodur''

Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) mezunlarının atanmasıyla ilgili haziran ayındaki yapılacak atamada 15 bin kadro talep ettiklerini ifade etti.

26 Nisan 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
''Önümüzdeki haziran atamasında talebimiz 15 bin kadrodur''
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan Yokuş, 350 bin İİBF mezunlarının kadro dağılımında haksızlık yaşadığını söyledi. Yokuş, üniversite mezunları arasında 350 bin kişiyle atama bekleyen en yüksek rakamı İİBF'lilerin oluşturduğunu belirterek, bu mezunların memur olma yolunda karşılaştığı birtakım sorunları olduğunu dile getirdi.

Kamuda genel idare sınıfı olarak adlandırılan ve büro hizmeti veren bölümlere yeterince istihdam yapılmadığını da savunan Yokuş, B grubu memuriyet atamalarında mülakatın kaldırılması gerektiğine işaret etti. İİBF mezunlarının 35 bini için kadro açılması gerektiğini kaydeden Yokuş, şunları söyledi: "Önümüzdeki haziran atamasında talebimiz 15 bin kadrodur. İİBF mezunları, haksızlığa uğradıklarını söylüyor ve bu haksızlığın düzeltilmesini istiyor. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı Devlet Personel Başkanlığının kamuya memur istihdamını yeniden gözden geçirilmesini istiyor. Kendileri için ayrıcalık değil sadece adalet istiyorlar. Türkiye Kamu-Sen olarak bizler de adalet istiyoruz. Ayrıca her üniversite mezunumuz aldığı eğitime göre işe yerleştirilsin istiyoruz." Yokuş, sendika olarak İİBF'nin atama ve kadro sorunlarının çözülene kadar mücadele edeceklerini de sözlerine ekledi.