25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Sağlık kuruluşları, TÜİK ile 'istatistik' protokolü imzaladı

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Kastamonu Bölge Müdürlüğü arasında Resmi İstatistik Programı kapsamında üretilen istatistiklerin iyileştirilmesi ve kalitesinin artırılması için işbirliği ve koordinasyon protokolü imzalandı.

Cihan25 Mart 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Sağlık kuruluşları, TÜİK ile 'istatistik' protokolü imzaladı
Resmi İstatistik Programı çerçevesinde Sağlık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleşen toplantı sonrasında alınan kararlar doğrultusunda, kurumlarda işbirliği ve koordinasyon sağlanarak belirli hedef ve planlamaları yaparken daha sağlıklı verilere sahip olabilmek ve bu veriler ışığında daha sağlıklı ve kaliteli hizmet sunabilmek amacıyla protokol imzalanması kararlaştırıldı.
Toplantıya TÜİK Kastamonu Bölge Müdürü İsmail Gökalp, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Yüksel Kutlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mustafa Uyanık ile Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk katıldı.Kurumlar arası işbirliği ve koordinasyon kapsamında imzalanan protokolde; Resmi İstatistik Programı (RİP) kapsamında idari kayıtlar yolu ile üretilen sağlık istatistiklerinin kapsam eksikliğinin olmaması, kalitenin artırılması ve istatistiklerin iyileştirilmesi için toplantıya katılan kurumların gereken gayreti ve hassasiyeti göstermesi, sağlık istatistiklerinin hazırlanması süreci ile ilgili gerekli personel eğitimlerinin yapılması, kurumlarda yapılan istatistik çalışmaları ile ilgili her ay istişare toplantılarının yapılması, TÜİK tarafından hazırlanan sağlık istatistikleri çalışmalarında diğer kurumların destek sağlaması konularında fikir birliğine varıldı.