25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Askeri disiplinle 3 ülkede araba satıyor

Babasının ‘disiplinli büyüsün’ diyerek çocuk yaşta İngiltere’nin en ünlü askeri okuluna gönderdiği Yunus Şahsuvaroğlu şimdi SsangYong markasını Türkiye, Cezayir ve Kuzey Irak’ta pazarlıyor.

Birol Keleş22 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Askeri disiplinle 3 ülkede araba satıyor

Çocukluk yıllarını İngiltere’nin saygın askeri okullarından The Royal Hospital School’da  geçiren Şahsuvaroğlu Dış Ticaret’in genç Genel Müdür Yardımcısı Yunus Şahsuvaroğlu, Türkiye, Cezayir ve Kuzey Irak’ta araba satıyor. Güney Kore’nin önemli otomotiv markası SsangYong’un Türkiye’deki distribütörlüğünü yürüten Şahsuvaroğlu, araçlarının güvenli olmasının en büyük tercih nedeni olduğunu belirterek “Müşterilerimize şakayla karışık ölmeme garantisi veriyoruz” dedi. Babasının disiplinli bir insan olması  için çocuk yaşta İngiltere’de askeri eğitim almaya gönderdiği Şahsuvaroğlu “Kendimi 11 yaşında askeri disiplinin içinde buldum. Yataklarımızı yapıyor,

çamaşırlarımızı yıkıyorduk. Tam bir askeri disiplin altındaydık. Devreciliği yaşıyorduk. Bir nevi küçük yaşta askerlik yaptık” diyerek o yılların kendi kişiliğinin yerleşmesinde çok büyük bir rol oynadığı dile getirdi.  Şahsuvaroğlu artık 50 yıllık otomotiv sektöründe yer alan aile şirketinin Genel Müdür Yardımcılığı görevini yapıyor. Türkiye’de bayi ağlarını genişleterek SsangYong markasının farklı modellerini Türk tüketiciye sevdirme çabasında olduklarını belirten Şahsuvaroğlu “SsangYong dünyanın en güvenli araçlarından biri. Biz de bunun yanında müşteri memnuniyeti, servis ve yedek parça gibi önemli unsurları sağlama konusunda kendimizi geliştiren bir yapıyla devam ediyoruz”diye konuştu. 

Tivoli mayısta satışa çıkacak

Mayıs’da Türkiye’de satışa sunulacak olan markanın B segmentinde konumlandırdığı kompakt SUV Modeli Tivoli’ye  çok güvendiklerini de söyleyen Şahsuvaroğlu aracın 50 bin TL gibi bir fiyatla rakip modellerinden daha ucuza satışa sunulacağını söylerken, Rexton modelinin satış grafiğininin oldukça iyi olduğunu söyledi.

Cezayir’de üretip Afrika’ya satacaklar 

2000 yılından bu yana Cezayir’de 5 çin markası ve daha sonra da SsangYong’un satışını gerçekleştiren Şahsuvaroğlu Dış Ticaret Şirketi, derin bir ülke analizi yaptıktan sonra bu ülkede faaliyet yapma kararı almış. Araç satışının yanında servis, yedek parça gibi konularda ülkede bazı yeniliklere imza atan Şirket, Cezayir hükümetinin kendilerine güvenmesi sonrası karşılıklı güveni bir fabrika ile hayata geçirme kararı almış. Şahsuvaroğlu, 2015 yılında 25 milyon dolarlık bir yatırımla fabrika açmak için düğmeye basma kararlarını anlatırken  “Çin menşeili araçları üreteceğiz onları da Afrika pazarına sunucağız” dedi. Kuzey Irak’ın 4 şehrinde de araçlarının satışını yaptıklarını dile getiren Şahsuvaroğlu “Merkezi hükümet Kürtlere petrol paralarını ödediği zaman satışlar artıyor”dedi.

SsangYong’la tanışma hikayesi

SsangYong markası ile tanışmalarını anlatan Yunus Şahsuvaroğlu “Tunus’a  tatile gitmiştik. Önümüzde giden aracı çok beğendik. Aracı takip ettik. Araç bir SsangYong bayisine gitti. Gittiğimiz bayide şansa o gün Güney Kore’den şirket yönetecileri de vardı. Kendilerine bu aracın satışını yapmak istediğimizi söyledik. Daha sonra Güney Kore’ye giderek görüşmeler yaptık ve aracın satış distiribütörlüğünü aldık” dedi.