27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Audi’den beş yılda 24 milyar Euro yatırım

Volkswagen Grup’un bayrak taşıyıcı markalarından olan Audi’nin, 5 yıl içinde 24 milyar Euro yatırım yapacağını açıklandı.

Birol Keleş29 Aralık 2014 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Audi’den beş yılda 24 milyar Euro yatırım

Audi’nin 5 yıllık yatırım planındaki harcamaların yüzde 70’nin teknoloji gelişimi, üretim ka-pasitesini artırma, elektrikli araç üzerine odaklanma olacağı belirtiliyor. Yeni fabrika ve yeni modellerin gündeme geleceği önümüzdeki yıllardaki hedefler hakkında konuşan Audi’nin CEO’su Rupert Stadler “Büyük yatırımlarımız, inovasyon başta olmak üzere araçların tasarımı ve yeni modellere göre devam edecek. Kendimiz için sürdürülebilir büyümeyi önemli bir yere koruyoruz”dedi.

Küresel lüks oto sıralamasında ikinci sırada olduğu belirtilen Audi’nin yıllık 4.4 milyar Euro’ya denk gelen yatırımlarıyla model sayısını da 50’den 2020’ye kadar 60’a çıkarmayı ve Çin ve Avrupa pazarında geride bıraktığı BMW’yi, ABD pazarında da geçmeyi hedeflediği belirtiliyor. VW Grup içinde en fazla yatırım bütçesinin ayrıldığı Audi, elektrikli araç teknolojisinde Tesla ve BMW’yi de yakalamak için yatırımlarını bu yönde kullanacak.