20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

‘Çılgın projeler’i duyan kamyoncular keşfe çıktı

İstanbul’a üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, kentsel dönüşüm gibi dev projeler kamyon satıcısı otomotiv şirketlerine yeni bir rekabet alanı açtı. Birçok otomotivci, ihaleleri alan şirketlere kamyon satma yarışına girdi.

2 Eylül 2013 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
‘Çılgın projeler’i duyan kamyoncular keşfe çıktı

AVRUPA’DAKİ ekonomik krizin yanı sıra Ortadoğu bölgesinde yaşanan karışıklıkların nakliye sektörünü, dolayısıyla da büyük hacimli araç satışlarını olumsuz etkilemesiyle birlikte kamyon satışı yapan otomotiv şirketlerinin arayışları da hızlandı. Bu arayışların odaklandığı son nokta ise İstanbul’da yapılması planlanan dev projeler olarak öne çıkıyor. İstanbul’a yapılacak üçüncü köprü, üçüncü havalimanı, henüz ayrıntıları somutlaşmasa bile Kanal İstanbul gibi dev projeler kamyon satan otomotiv şirketlerine yeni bir rekabet alanı ortaya çıkardı.

Araziler bile gezildi

Özellikle üçüncü köprü ve havalimanı projelerinin ihalelerinin tamamlanıp hayata geçirilmesiyle birlikte şirketlerin satış ve pazarlama bölümleri bugünlerde harıl harıl mesai harcıyor. Nedeni de ihaleleri alan şirketlerin hafriyat ve inşaat çalışmalarında ihtiyaç duyacağı kamyonları satmak için fiyat teklifleri hazırlayıp sunmak. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Volvo ve Renault Trucks markaları kamyonları satan Volvo Group Trucks’ın Türkiye’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Mete Büyükakıncı, kentsel dönüşüm, 3. köprü ve havalanı projelerinin pazarı büyüttüğüne dikkat çekti. Kamyon pazarı açısından Türkiye’de büyük bir potansiyel olduğunu kaydeden Büyükakıncı “Ticari hayat kuzeye doğru çıkıyor. Bunun hazırlıklarını yapıyoruz” dedi. Özellikle havalimanı inşaatında ciddi bir hafriyat gerektiğini kaydeden Büyükakıncı “Yurt dışından uzmanlar getirdik. Arazide gezdirdik. Hesaplarımızı çıkardık. Hangi kamyondan kaç adet verirsek müşterimizin ne kadar zamanda ihtiyacını gidereceği bilgilerini verdik. İsveç, Hollanda ve Romanya’dan uzmanlar geldi. Ağır ticaride  müşteri showrooma gelip araç almaz.Biz ayağına gideriz” dedi.

Günde 9 bin hafriyat seferi

Büyükakıncı, Türkiye’nin bu yıl kamyon satışlarında Almanya ve Fransa’nın ardından Avrupa’nın üçüncü büyüğü olmaya aday olduğunu belirtti. En son 2011 yılında 45 bin adetlik kamyon satışı ile Türkiye’nin üçüncülüğü aldığını dile getiren Büyükakıncı “2012’de 16 ton üzerinde pazar 34 bin olmuştu. Bu yılki beklenti 29-30 bin civarında” diye konuştu. Öte yandan üçüncü köprü inşaatı için hafriyat için günde 7 bin sefer yapılması gerekiyor. Bu rakam üçüncü havalimanı için daha yüksek. Üçüncü havalimanı için ise günlük 9 bin 500 hafriyat segeri yapılması gerektiği ifade ediliyor.

10 milyon Euro’luk servis yatırımı

VOLVO Group Trucks, Renault Trucks, Volvo Trucks, Mack Trucks, UD Trucks ve Eicher, olmak üzere sahip olduğu beş büyük markaya Çinli Dongfen’i de eklemeye hazırlanıyor. 16 ton ve üstü kamyonda dünya pazarının bir numaralı oyuncusu olmaya hazırlanan grup, Türkiye’de de yapılanmasını değiştiriyor. Ocak ayında Renault Trucks ve Volvo Trucks şirket yapılarının birleştirilmesine karar verildikten sonra, İstanbul Hadımköy’de 10 milyon Euro yatırımla iki markaya birden satış ve servis hizmeti verecek yeni tesisini açacak.

155 bin Euro’ya dizel Maserati geliyor

İTALYAN Maserati’nin yeni üretim stratejisinin önemli bir adımını oluşturan, üst orta sınıftaki dört kapılı sedanı Ghibli, Türkiye yollarına çıkmaya hazırlanıyor.  Ghibli, markanın tarihinde bir ilk olan, 3.0 litre V6 turbo dizel ve 3.0 litre V6 benzinli olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle piyasada olacak. 3.0 litrelik V6 turbo versiyonu 155 bin Euro’dan başlayan fiyatla satışa sunulacak olan Ghibli’nin, 3.0 litre V6 benzinli motor seçeneği ise 197 bin Euro’luk başlangıç fiyatıyla dikkat çekiyor. Turbo dizel versiyon 100 km’de ortalama 6 litrelik bir yakıt değeri sunuyor. Benzinli, dört tekerden çekişli Ghibli ise 330 HP güç ve 500 Nm’nin üzerindeki değerleriyle, 0’dan 100 km’ye 5.6 saniyede hızlanırken, 100 km’de 9.6 litrelik yakıt tüketim değerine sahip.

5 adet satıldı bile

Tofaş çatısı altındaki Mesarati’nin distribütörlüğünü yapan Fer Mas Şirket Müdürü Ferhat Albayrak “Maserati, 1.3 milyar dolarlık yatırımla üretim kapasitesini 2015’e kadar 50 bin araca çıkarmayı hedefliyor. Bu da üç yıl içinde yaklaşık 10 kat büyüme demek. Ghibli, Maserati’nin bu iddialı büyüme hedefinde önemli rol oynayacak. Fer Mas olarak hedefimiz, yıl sonuna kadar 30 adet Ghibli satışı gerçekleştirmek. Henüz yollarla buluşmamasına rağmen, şu ana kadar 5 adet araç sattık” diye konuştu.

Hyundai ix35’e otomatik versiyon

HYUNDAI’NİN SUV modeli ix35 artık 1.6 litre benzinli motor seçeneğinde de sunulan 6 kademeli otomatik vites seçeneğiyle ön plana çıkıyor. Otomatik şanzımanlı ix35, 100 kilometrede ortalama 8.8 litre yakıt tüketim değerine sahip.  Yeni ix35’in fiyatları 59 bin 200 TL’den başlıyor. Otomatik şanzıman için sadece 3 bin TL fark ödemek yeterli. 62 bin 200 TL’ye ix35 1.6 GDI Style otomatik satın alınabiliyor.

Nissan Juke’a 130 bin TL’lik sportif yorum

NISSAN Juke’un sportif versiyonu Juke Nismo, satışa çıkıyor. Nissan Motor Sporları’ndan ilham alınarak tasarlanan Juke Nismo, DIGT direkt enjeksiyonlu turbo şarj motoru ile 200 beygirlik bir güç ve 250 Nm tork üretiyor. Juke Nismo, Avrupa’da satışa sunulan ilk Nismo modeli oldu. 4x2 versiyonu 98 bin 900 TL, 4x4 otomatik versiyonu ise 129 bin 900 TL’den başlıyor. Juke Nismo’nun 4x2 versiyonu 0’dan 100 km hıza 7,8 saniyede çıkarken, ulaştığı maksimum hız seviyesi 215 km. 4x4 versiyonunda ise 0’dan 100 km hıza 8.2 saniyede ulaşırken, maksimum hız seviyesi de 200 km’ye çıkabiliyor.