24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Mazda’nın yeni silahı: CX-3

Mazda, 2014 Los Angeles Auto Show’da Mazda CX-3 lansmanını yapıyor. Yeni kompakt crossover SUV, SKYACTIV Teknolojisi ve KODO-Hareketin Ruhu tasarımı özelliklerine sahip olan Mazda’nın yeni nesil ürün hattındaki araçların beşinci modeli.

MURAT ÖZTÜRK26 Kasım 2014 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Mazda’nın yeni silahı: CX-3

CX-3, kişinin bir araçta arayacağı tüm özellikleri sunuyor: çok güçlü ve tarz sahibi bir tasarım, yalnızca müşterinin kullanım kolaylığı düşünülerek geliştirilmiş özellikler ve Mazda’nın her modelinde önemsediği uyumlu sürüş hissi.

Güzel ve zarif tasarımın devamı olarak, bir araçta tüm hayatın anlatıldığı KODO ruhunda yaşam bulan keskin hatlar ile hız hissiyatı betimlenmiştir. Araç içinde, kullanılan malzeme detaylarına özenle dikkat çekilerek etkileyici derecede zarif ve kaliteli bir kabin ortamı yaratıldı. Muhteşem çevre ve güvenlik performansının yanı sıra çok uyumlu bir sürüş zevki gerçekleştirmek amacı ile CX-3 dikkatlice işlenmiş tüm SKYACTIV Teknolojilerine sahip.

MZD Connect ve i-ACTIVSENSE

Güç aktarma özellikleri arasında SKYACTIV-D 1.5-litre temiz dizel ve SKYACTIV-G 2.0-litre doğrudan enjeksiyonlu benzinli motorlar bulunuyor. Mazda’nın yeni nesil AWD sisteminin yanında her bir seçenek, önemli ölçüdeki düşük emisyonlarıyla birlikte güçlü ve doğrusal sürüş performansı sunuyor. Aynı zamanda müşterinin sürüş keyfini arttırmak adına model, araç içi bağlantı sistemi MZD Connect ve i-ACTIVSENSE gelişmiş güvenlik özellikleri gibi Mazda’nın çok çeşitli son teknolojilerini de sunuyor.

Mazda’nın son tasarımı ve teknolojisiyle Mazda CX-3, şehir içi sürüşten harika şehirdışı seyehatlere kadar her ortamda müşterinin yaratıcı hayat tarzına uyum sağlamak için üretilen bir araç. Model 2015 yılı ilkbaharından itibaren Japonya’da dünya satışlarına başlayacak ve Mazda ürün hattının yeni temel modeli olması bekleniyor.

 

Audi GELECEĞİ LOS ANGELES’TA ÇİZİYOR

2014 yılında Audi’ye katılan MarcLichte’nin başlattığı yeni tasarım atağında temel strateji daha ilerici ve çok duygusal; Markanın hem teknik yeterliliğini hem de kalite iddiasını ortaya koyuyor. Los Angeles’ta sergilenen konsept model de bunun ilk temsilcisi. MarcLichte, “Lüks segmentteki en sportif otomobili sunuyoruz. Ekibimiz, hem dış hem de iç tasarımda yeni yaklaşımlar benimsedi” dedi. Konsept modelin teknolojisi, güç, konfor ve verimliliği de birleştiriyor. 4.0 TFSI motor, 605 hp kadar güç, 750 Nmtork üretiyor ve kalkıştan 100 km/s hıza 3,7 saniyede ulaşıyor. Dinamik dört teker direksiyon sisteminde arka tekerler beş dereceye kadar açı yaparak sürüş sırasında yol tutuşu daha üst noktalara çıkarıyor.

‘Uşak’ yolcuları tanıyor

Konsept model, mevcut A8 modellerine kıyasla daha kısa ve daha düz. Kullanılan yüksek çözünürlüklü Matrix lazer teknolojisi, far tasarımına yeni bir soluk getiren ve tamamen yeni fonksiyonlara sahip bir Audi yeniliği. Farklı malzemelerin kullanıldığı sert gövdesinin geniş alanlarında alüminyum ve ultra güçlü çelik yer alıyor. Dört koltuklu coupe, yenilikçi akıllı yazılım programı “butler” (uşak) sayesinde, yolcuları akıllı telefonlarından tanıyor ve hem koltukları hem de klima kontrol sistemini yolcuların tercihlerine göre ayarlıyor. Sistem ayrıca, sahibinin tercihlerine göre müzik ve rota planlama önerileri de yapıyor.

Kış lastiği için son 1 hafta

Karayollarında 1 Aralık tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak olan kış lastiği zorunluluğu ile ilgili bazı konular bir genelgeyle yeniden düzenlendi. Buna göre; kış lastiği yeniden tanımlandı, ticari araçlarda tüm lastikler için 4 mm diş derinliği aranacak. Römorklarda ise kış lastiği zorunlu olmayacak. Binek otomobiller bu kış da “kış lastiği takma zorunluluğu” kapsamına alınmadı

Yenilenen kış lastiği genelgesinde şunlara dikkat etmek gerekiyor.

- Kamyon, çekici, tanker, otobüs, minibüs, otomobil ve kamyonet türü araçların lastiklerinin yanağında  (M+S) işareti veya (M+S) işareti ile birlikte kar tanesi (snowflake)  işareti veya

- Sadece kar tanesi işareti aranacak.

- Kamyonet, minibüs ve ‘A’ türü yetki belgelerine kayıtlı otomobillerin tüm lastiklerinin  kış lastiği olması zorunlu.

- Değişikliklerin en önemlisi ise kamyon, çekici, tanker, otobüs, yarı römork ve römork türü araçlarda lastik diş derinliğinin en az 4 mm olması zorunluluğu.

- Diğer önemli değişiklik ise ‘yarı römork ve römorkların frenleme tertibatı bulunan dingilleri üzerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olması’ zorunluluğunun kaldırılması.

519 TL CEZA KESİLECEK

1 Aralık’tan itibaren kış lastiği takmayanlara 519 lira ceza kesilecek. LASİD Genel Sekreteri Bahadır Ünsal ‘’Yol kenarı denetlemelerinde denetçiler, kurallara uygun olmayan araçlara bir idari para cezası karar tutanağı ile ceza kesecek ve araç, denetimle görevli olanlar tarafından lastik değiştirebileceği en yakın yerleşim birimine  gönderilecek, yerleşim yerinin adı idari para cezası karar tutanağı üzerinde belirtilecektir” dedi.