19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Dekorasyonda da mevsim sonbahar

Yaz bitti, romantik renklerin mevsimi başladı! Hem Türkiye’nin hem de dünyanın ünlü tasarım ve dekorasyon markalarının koleksiyonları, 2014-2015 sonbahar-kış trendleri hakkında ipuçlarını yakalamak için ideal. Üstelik bu ay sonuna kadar devam eden kampanyalar da var.

28 Eylül 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Dekorasyonda da mevsim sonbahar

VIntage mobilyalar, çiçekli yastıklar, sonbaharla birlikte doğanın farklılaşan renklerini yansıtan aksesuarlar... Yaşam alanlarında duvarlar; somon, beyaz, gri, bordo... İki renkli duvarlar yerine tek renkli ama ‘desenli’ duvarlar göreceğiz. Bu yeni mevsimin trendy renklerini en iyi yansıtan markalardan biri, Düfa Boya. Evinizi yeniden dekore ederken, Düfa kartelasından beğendiğiniz renklerle duvarlarınızı da ‘yeni’leyebilirsiniz. 

OSMANLI MODERNİZMİ

Rıfat Özbek ve Erdal Karaman, Yastık By Rıfat Özbek markasının kurucuları. Osmanlı modernizmini yansıttığı söylenen yeni koleksiyonlarının adı ‘MODERNOTTOMAN’. Koltuklarınıza farklı bir katabilir. 

Dekorasyon meraklıları kataloğunu bile heyecanla bekler, 44 ülkede 356 mağazasıyla hizmet veren IKEA’nın! Yeni sezon trendlerini takip etmek, evin her köşesi için ilham veren fikirleri öğrenmek, uygulamak açısından da iyi bir rehberdir bu katalog... Bu yıl diyor ki dekorasyonda ‘kişileştirme’ çok moda! Herkes, kendi zevkine göre dekorasyon stillerini oluşturacak. Ayrıca dar alanlar ‘akıllıca’ kullanılabilecek. Çok fonksiyonlu mobilyalar, akıllı düzenleme ve depolama fikirleri ‘ev’leri rahatlatacak. Tek kişinin keyifle dinlenmesi için tasarlanan yatak odası, çocuklar geldiğinde yaratıcı bir oyun alanına dönüşecek! Daha az atık üreten ağaç kullanılması, halılara geridönüşümlü materyallerle yumuşaklık kazandırılması, LED ile enerji tasarrufu yapılması gibi çevre dostu çözümler de dikkat çekici.

Bu yıl banyolar da özgür! Duşa Bluetooth bağlantılı müzik sistemi, beyaz cam panel arkasında gizli saklama alanı, aydınlatma ve mesaj özelliklerini barındıran keyifli bir yıkanma alanını kim istemez! VitrA’nın tüm mekanlara entegre edilebilen Notte kompakt duş ünitesi ise en iyi örneklerden. Üstelik yatak odasında da her yere yerleştirilebiliyor.

FONKSİYONEL TASARIMLAR

Sütlü kahve rengiyle studio daireler gibi küçük yaşam alanlarında daha ferah bir görünüme imkan veren Arinna köşeli koltuk takımı, İder Mobilya’da. Yatak ve baza olarak kullanılması açısından da fonksiyonel.

Aydınlatma, dekorasyonun en önemli ‘detay’larından. Kliksa, 16 milyon renk tonu seçeneğiyle, ‘kişiye ve ambiyansa özel’ aydınlatma sağlayan Philips hue LED lambalarının satın alınabileceği bir online alışveriş platformu. Apple Store ve Google Play’den uygulamayı indiriyorsunuz, akıllı telefonunuzdan ya da tabletten ışık yoğunluğu ve ton ayarını kontrol edebiliyorsunuz. Geleneksel ampullerden yüzde 80 daha az enerji kullanması da artısı.

Doğallık ve ‘doğal’ malzemeler dekorasyon trendlerini de etkiliyor. Duvar ve yer karosu, sırlı granit, dekor, bordür üreticisi Graniser’in yeni serisi Engelberg de doğallıktan şaşmayanlar için iyi bir alternatif. Dijital baskı teknolojisinin verdiği özgürlük ve rölyefli kalıbının kattığı estetik yüzey ile seramikte iddiasını ortaya koyuyor. Salon, antre gibi kuru yerlerde de mutfak, banyo gibi ıslak zeminlerde de kullanılabiliyor.