18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Yazlık yerine lüks yat alabilirsiniz

20 bin TL’ye yat alabileceğinizi biliyor musunuz? 650 markanın yer alacağı 34’üncü Uluslararası Boat Show sizi de yat sahibi apabilir.

ASLI GÜR21 Eylül 2014 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Yazlık yerine lüks yat alabilirsiniz

İSTANBUL büyük bir tekne  şovuna sahne olmaya hazırlanıyor. 23-28 Eylül günleri arasında Pendik City Port Marina'da düzenlenecek 34'üncü Uluslararası İstanbul Boatshow'da birbirinden lüks tekne ve yatlar sergilenecek. 'Yat alacak param yok' demeyin, çünkü bu yılın yeni trendi 2-3 ailenin birleşerek satın aldığı tekneler! Fiyatları 18 bin TL ile 22 bin TL arasında değişen teknelerin yanı sıra milyon dolarlık yatların da sahneleneceği fuar, deniz üstünde 150 bin metrekarelik bir alanda düzenleneceği için her birini test etmek de mümkün! Peki Uluslararası Boat Show'da bu yıl neler olacak?

TRAFİK ÇİLESİ YOK

650'den fazla marka ve 380 teknenin görücüye çıkacağı fuarda, boyları üç metre ile 40 metre arasında değişen ürünler sahiplerini bulacak. UBM NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Kerim Bertrand, bu yıl ziyaretçileri çok sayıda yeniğin de beklediğini anlatıyor: "Hugo Boss, yelken yarışçısı Alex Thomson ile sörf yarışçısı Çağla Kubat’ı denizseverlerle bir araya getirecek. Thomson, Kubat’ın moderatörlüğünde denizde geçen 42 bin kilometreyi anlatacak. Ayrıca katamaranlar, bu yıl yat tutkunlarının yeni gözdesi olacak. Geniş gövdesiyle yazlık ev rahatlığı sunan katamaranlar, denizde seyir halindeyken daha dengeli, konforlu ve yakıt tasarrufu sağlamasıyla popülerleşmeye başladı. Bu yıl, yazlık yerine katamaran modası olacak! Beğendikleri modelleri hemen denizde test imkanı bulabilecekler. Boyları 5 metre ile 7 metre arasında değişen gezinti teknelerini, İstanbul trafiğinden bunalanlar kullanabilir."

Fuarda lüks teknelerin yanı sıra iki üç ailenin birleşerek satın alabileceği tekneler de revaçta. 'Yazlık yerine tekne' temasının ön plana çıkacağını belirten Bertrand fuarda deniz kültürünü anlatmayı hedeflediklerini belirtiyor: "Deniz tutkusunu geliştirmek amacıyla herkesin satın alabileceği fiyatı yedi bin TL' den başlayan motor, gezinti teknesi ve 15 bin TL' den başlayan tekne, mini yatlar sergilenecek. Türkiye'de tekne, yelken denince lüks bir keyif algılanıyor, oysa gerçek bu değil. 35 bin TL'ye içinde oturma salonu, mutfağı, tuvalet-banyosu olan bir gezinti teknesi alabilir ve hafta sonları denize açılarak keyif yapabilirsiniz.   Ya da 20 bin TL'ye 5 yıl taksitle kamaralı bir tekne alarak tüm hayatınızı deniz üzerinde geçirebilirsiniz. Hatta 2-3 aile birleşip daha lüks, daha konforlu bir tekne alarak dönüşümlü kullanabilirsiniz. Tekneyi, aslında bir yazlık ev olarak düşünebiliriz. Artık her bütçeye uygun bir tekne de bulanabiliyor."

HAFİF VE ÇEVRECİLER

Fuarı her yıl Acun Ilıcalı, Serdar Bilgili,Ata Demirer,  Oktay Kaynarca, İbrahim Tatlıses ve Şahan Gökbakar gibi ünlülerin ilgiyle takip ettiğini söyleyen Bertrand, 30'dan fazla teknenin de Türkiye'de ilk kez görücüye çıkacağını belirtiyor.

Kerim Bertrand, bu sene fuarda lüks tekne ve yatların göz dolduracağını anlatıyor: "10.5 milyon lira değerindeki İtalyan zevkini denize taşıyan Azimut 80 Sirena Marine yattan 5 milyon liralık Monte Carlo 70 yata, Türkiye'de ilk kez sergilenecek olan Sunseeker Yatch 75'ten, çevreci ve  dünyanın en hafif teknelerini deneme fırsatı bulacaksınız."

[email protected]