20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Yeme içme dünyasına dair her şey

Yeme içme dünyası hakkında merak edilenler...

11 Ağustos 2013 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Yeme içme dünyasına dair her şey

Tüm yemekleri karıştırıyor

İngiliz markası Kenwood’un mavi, turuncu, sarı, pembe, kırmızı renkli KMX90 serisi mutfağa giren herkesi potansiyel şef yapıyor. Ürünün yoğurma aparatlarıyla; etsiz çiğ köfte, kısır, mercimek köftesi gibi geleneksel Türk lezzetleriyle masanızı donatabilirsiniz. Hamur karıştırma aparatıyla ise baklava, börek, kek yapabilirsiniz.

Bir ömür garanti

Paşabahçe'nin kilitli kapaklı saklama kapları StoreMax, her şeyi saklıyor! Cam kapların kapaklarının hava geçirmediği, koku sızdırmadığı belirtiliyor. Mikrodalga fırında kullanılabilen ürün, bulaşık makinesinde yıkanabiliyor. Yeni saklama kabı serisinin dört tarafından kilitlenen kapağı ömür boyu açma-kapama garantisine sahip.

100 yaşında Türkiye’ye geldi

12 ülkede üretimi, 74 ülkede satışı olan bisküvi Oreo, Türkiye’ye geldi. Kıtır bisküvi ve kremadan oluşan bisküvi 100’üncü yılını doldurdu ve yılda 25 milyar tüketiliyor. Oreo’nun dünyadaki sloganı “Döndür aç, kremasını tat, süte bandır.”

Pilava lezzet katıyor

İftar sofralarının baştacı pilavı Knorr Tavuk ve Et Bulyon ile hazırlayabilirsiniz. Bulyonu etten tavuğa, sebzeden yemişe her türlü malzemeyle yapacağınız pilav için kullanabiliyorsunuz. Bulyonların iki çeşidi var; toz ve tablet.

40 yıllık dost

40 yıllık geçmişe sahip ETİ Balık Kraker, 7’den 70’e herkesin sevdiği bir tat olmaya devam ediyor. Ürünün “ETİ Balık Kraker, Adı Yeter” sloganıyla yayınlanan 3D animasyon tekniğiyle hazırlanan reklam filmi çok beğenildi. Filmde mizahi bir dil eşliğinde, şimdiye dek ürün için tanıtım yapmayan markaya atıfta bulunarak kendi reklamını kendi yapan Balık Krakerler’in diyalogları var.

İtalyan yemeklerine yeni yorum

Mövenpick Hotel Istanbul’un İtalyan başaşçısı Giovanni Terracciano’nun, Akdeniz mutfağının en seçkin örneklerinden oluşan yaz mönüsünü AzzuR Restaurant’da tadabilirsiniz. Mönünün öne çıkan lezzetleri arasında salatası ve pancar carpaccio ile servis edilen zeytinyağlı enginar; domates, mozzarella peyniri ve fesleğen ile sunulan üç tahıllı risotto; deniz mahsulleri ‘cavatelli’ makarna; karışık ızgara sebzeler ve domatesli kuru üzüm sosu ile yapılan ton balığı bulunuyor.

En tombul hamburger

ABD’nin hamburger zinciri, Tünel Meydanı’nda açıldı. Fatburger, chicken sandviç, BBQ fatburger lezzetlerin bulunduğu mekanda, dilerseniz kendi hamburgerinizi hazırlatabiliyorsunuz. İçinde relish sos ve hardalın bulunduğu hamburgerin yanında tercih ettiğiniz içecek bardağınız boş kalmıyor. Yemeğinizi bitirinceye kadar defalarca doldurabilirsiniz.

Restoranı da açıldı

Yaklaşık üç yıl önce take-out konseptinde kurulan Maximus, ‘fine-dining’ restoranını Maslak’taki Nurol Plaza’da açtı. Dünya mutfağından lezzetlerin bulunduğu restoran mönüsünde iftar için hazırlanan lezzetler de bulunuyor. İftar için klasik Türk mutfağının yanı sıra pizza, makarna, noodle, et çeşitleri, balık çeşitleri ve tatlılar bulunuyor.