20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Fahri Memur : 28 Şubatçılara hakkımı helal etmiyorum

Post modern darbenin son tutuklusu Memur, 28 Şubatçılar’a “Sadece Allah müstehaklarını neyse onu versin” dedi.

1 Kasım 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Fahri Memur : 28 Şubatçılara hakkımı helal etmiyorum

28 ŞUBAT sürecinde cezaevine atılan Fahri Memur, 8 yıl hapis yattıktan sonra Malatya E Tipi Cezaevi’nden tahliye oldu. Memur, gönüllüsü olduğu İslami Dayanışma Vakfının üyeleriyle “Malatyalılar Davası”ndan yargılandı ve 2006’da tutuklanndı. Memur, denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi.

Fahri Memur’u cezaevi önünde eşi Fatma, kızları Merve (22) ve Hatice, oğlu Abdulvahap (17), annesi Hatice Memur (76) ile kendisi gibi tutuklanan ve Mayıs ayında tahliye edilen Zekeriya Şengöz, arkadaşları, yakınları karşıladı.

Allah, müstahaklarını versin

Fahri Memur, çıkışta yaptığı açıklamada, 28 Şubat sürecini anımsatarak, şunları söyledi: “Kimseye karşı da bir kinimiz, öfkemiz yok ama insanlarımıza bu zulmü reva görenlere de hakkımızı helal etmiyoruz. Biz onları Allah’a havale ediyoruz. Bazı zavallıların dediği gibi ‘ocaklarına ateş düşsün’ de demiyoruz ama sadece Allah, müstahaklarını versin, diyoruz. Neyi hak etmişlerse Allah onu versin.”

Biz içerideyken de özgürdük

“Biz içerideyken de özgürdük” diyeni Memur, konuşmaların ardından kendisini bekleyen ailesinin yanına gitti. Çocuklarına sarılan Memur, “Abdulvahap, işte şimdi lise 3’e gidiyor. Biz ceza çekmedik. Cezayı dışarıdaki 80 yaşındaki ana çekti. Cezayı bu çocuklar çekti. Yanlarında olmamız gerekirken...” ifadesini kullandı.