26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

6 ilde KCK’ya yönelik operasyonda çoğu BDP’li 38 kişi gözaltına alındı

PKK’nın şehir yapılanması KCK’ya yönelik Mersin merkezli 6 ilde yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 38 kişi arasında, çok sayıda BDP ve İHD yöneticisi de bulunuyor.

HALİL BİLEK26 Eylül 2012 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
6 ilde KCK’ya yönelik operasyonda çoğu BDP’li 38 kişi gözaltına alındı

Mersin merkezli 6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonda 38 kişi gözaltına alındı. Şahısların, Mersin ile birlikte bazı büyükşehirlerde TSK’nın terör örgütüne yönelik düzenlediği operasyonları protesto etmek adı altında provokasyonel eylem hazırlığında olduğu bildirildi. Mersin’in yanı sıra Adana, Diyarbakır, Batman, Tunceli ve Mardin’de daha önceden belirlenen adreslere baskın düzenleyen polis ekipleri, gözaltına aldıkları 38 zanlıdan bazılarını Mersin Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirdi.  Polis ekiplerinin gözaltına aldığı zanlılar arasında, BDP’li yöneticiler de bulunuyor. BDP Mersin İl Başkanı Musa Kulu’nun yanı sıra eski il başkanı Cihan Yılmaz ile BDP Mersin İl Eş Başkanı Aynur Aşan da gözaltına alınan zanlılar arasında yer alıyor.

BDP ve İHD yöneticileri de var

KCK operasyonu kapsamında, BDP Parti Meclisi üyesi Mustafa Gül Diyarbakır’da gözaltına alındı. Gül, sorgulanmak üzere Mersin’e götürüldü. Gözaltına alındıktan sonra Mersin Devlet Hastanesi’nde doktor kontrolünden geçirilen İHD Mersin Şube Başkanı Ali Tanrıverdi, kendisinden Pozantı Cezaevi’ndeki işkence iddialarının intikamının alındığını ileri sürerek, “Barış istemek, demokrasi istemek suç kabul ediliyor” dedi

BDP’Lİ BAŞKAN’IN EVİNE GECEYARISI BASKINI

Beytüşşebap İlçesi Belediye Başkanı BDP’li Yusuf Temel’in evine, özel harekat timleri tarafından baskın düzenlendi. Evde yapılan aramanın ardından Temel’in oğlu Ferhat Temel ile aramayı izleyen Dicle Haber Ajansı’nın 2 muhabiri bir süre gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. Beytüşşebap Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı özel harekat timleri, savcılık izni ile dün gece Belediye Başkanı Yusuf Temel’in evine baskın düzenledi. Evde kimsenin olmaması üzerine kapı kilidini kırarak içeri giren özel harekat timleri evde arama yaparken, haber alan Başkan Temel ve ailesi eve döndü. Gözaltına alınan 3 kişi, emniyetteki işlemlerininin ardından serbest bırakıldı.