20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

AB Bakanı olan Volkan Bozkır'dan ilk açıklama

Yeni kabinede AB Bakanı olarak görevlendirilen Volkan Bozkır'dan ilk açıklama geldi.

29 Ağustos 2014 Cuma 07:00 - Güncelleme:

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Türkiye'nin stratejik hedefi AB üyeliğidir. Bu konuda Türkiye'nin daha ileri refah seviyesine ulaşması, daha önemli standartlara ulaşması bakımından da AB sürecinin Türkiye için önemli bir süreç olduğunu düşünüyorum" dedi.

VOLKAN BOZKIR KİMDİR?

Bozkır, 1950'de Ankara'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olan Bozkır, Dışişleri Bakanlığı'nda sırasıyla, Stuttgart Başkonsolosluğu Muavin Konsolosu, Bağdat Büyükelçiliği Başkatibi, OECD Daimi Temsilciliği Müsteşarı, New York Başkonsolosu, Bükreş Büyükelçisi ve AB nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Daimi Temsilcisi görevlerinde bulundu.

Başbakanlık Dışişleri Danışmanlığı, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürlüğü ve Dışişleri Başdanışmanlığı, AB Genel Sekreter Yardımcılığı, Dışişleri Bakanlığı AB'den Sorumlu Müsteşar Yardımcılığı ve AB Genel Sekreterliği görevlerini de yürüten Volkan Bozkır, Romanya Ulusal Liyakat Madalyası sahibi.

24. dönemde TBMM Dışişleri Komisyonu ve Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanlığı'na seçilen Bozkır, çok iyi düzeyde İngilizce ve Fransızca biliyor.

Bozkır, evli ve 2 çocuk babası.